fbpx

iTRIKE 1T 2016: Το διαφορετικό ηλεκτρικό

Τρίτροχο πρίζας

Το iTrike είναι προϊόν συνεργασίας εταιρίας από το Λουξεμβούργο και εταιρίας από την Κίνα και πρόκειται για το πρώτο μιας σειράς ηλεκτρικών τρικύκλων της iTrike με στόχο την αγορά της Ευρώπης. Κείμενο, φωτογραφίες: του απεσταλμένου μας στο Μιλάνο

Το iTrike 1T τραβούσε τα βλέματα στη φετινή EICMA, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως υπάρχουν πολλές μικρές και θαρραλέες νέες εταιρίες που δοκιμάζουν τις ιδέες τους πάνω σε ηλεκτροκίνητα σκούτερ. Μέσω του πειραματισμού έρχεται η εξέλιξη όπως είναι γνωστό.

Το σκουτεράκι είναι “τετραγωνισμένο” συνολικά και φοράει ένα πολύ ενδιαφέρον design που δεν θυμίζει τίποτε γνωστό. Σίγουρα φέρνει ελαφρώς σε παιδικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα είναι λειτουργικό, με έντονη την παρουσία του μετάλλου και των ασημένιων πλαστικών κομματιών, καταφέρνοντας να τονίζει τον βιομηχανικό του σχεδιασμό.

iTrike 1T
Το iTrike 1T έχει μια μεγάλη σέλα και φαίνεται να διαθέτει προσεγμένη εργονομία, με μεγάλα μαρσπιέ, τη στιγμή που η κεντρική τοποθέτηση της μεγάλης μπαταρίας κατεβάζει συγχρόνως και το κέντρο βάρους, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά.

Το σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης των δυο μπροστινών τροχών είναι μηχανικό χωρίς ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Αποτελείται από ένα σύστημα συνδέσμων και ψαλιδιών και για να στηθεί το σκούτερ όρθιο στο παρκάρισμα, απλά χρησιμοποιείται ένα κοινό διπλό στάντ.

iTrike 1T-1
Υπάρχουν ντουλαπάκια αποθήκευσης μικροπραγμάτων, θύρα φόρτισης USB και φώτα LED. Ο κινητήρας έρχεται από την Bosch – μια μονάδα ισχύος 1,2 kW – και η μπαταρία που είναι ιόντων λιθίου θα χρειαστεί τρεις ώρες για μια πλήρη φόρτιση. Το βάρος του iTrike είναι 85 kg και η αυτονομία του φτάνει τα 100 χιλιόμετρα, με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπης εμφάνισης τρίτροχο σκούτερ θα βγεί στην ευρωπαϊκή αγορά μετά την άνοιξη του ’16 και η τιμή του θα κυμαίνεται ανάμεσα σε 4 και 5.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ