fbpx

ITALJET DRAGSTER: Comeback μέσω Ινδονησίας!

Η επαναφορά του “κακού παιδιού”

Θυμάστε το πιο αιρετικό σκούτερ όλων των εποχών το Italjet Dragster; Ένα πραγματικό Hyperscooter που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 2000 και πρόκειται να επανέλθει και πάλι στην αγορά το 2017, αυτή τη φορά κατασκευασμένο στην Ινδονησία.

Δεν μπορείτε να παράγετε στην Ιταλία και στην Ευρώπη; Μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς στην Ασία”, είναι σαν να λένε οι αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου που έχουν τεράστιες ανάγκες μετακίνησης πάνω σε δύο τροχούς, αλλά και μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες.


Σύμφωνα με τον Massimo Tartarini, ιδιοκτήτη της θρυλικής ιταλικής Italjet – μιας εταιρίας που ιδρύθηκε το 1959 – το καινοτόμο, εκκεντρικής σχεδίασης σκούτερ έχει ακόμα φανατικούς οπαδούς, που θα ήθελαν να το ξαναδούν στην αγορά.

Το Dragster θα κρατήσει τα βασικά χαρακτηριστικά και την εμφάνισή του, δεν πρέπει να μεταβληθεί σημαντικά. Το Dragster είναι η σχεδιαστική κληρονομιά της Italjet που πρέπει να διατηρηθεί”. λέει ο Massimo Tartarini.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Italjet Dragster, εκτός των άλλων είναι και το χαρακτηριστικό ρύγχος που μοιάζει να προέρχεται από Lamborgini, ενώ για το 2017 το σκούτερ θα χρησιμοποιεί έναν τετράχρονο κινητήρα 150 cc και θα διατίθεται σε τρία χρώματα: λευκό, κόκκινο και μαύρο.

gallery_1_2_395464

Η σχεδιάση του Dragster είναι ιδιαίτερη με το πλαίσιο να είναι φτιαγμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, που δημιουργούν χωροδικτύωμα σαν τα Ducati. Θυμηθείτε και το CPI GTR που είχαμε δείξει πριν από λίγο καιρό.

Η καινοτομία, το ισχυρό σημείο που διαφοροποιεί το Italjet Dragster – πέρα από το πλαίσιο – είναι η ανάρτησή του μπροστά, που έχει ένα αμορτισέρ τοποθετημένο σχεδόν οριζόντια, μπροστά και ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη και τον μονόμπρατσο βραχίονα, χωρίς τηλεσκοπικό πιρούνι.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το Italjet Dragster περιζήτητο από τους σκουτερίστες θιασώτες του φουτουριστικού σχεδιασμού.

“Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο ή το αργότερο τον Απρίλιο. Θα υπάρξει μερική παραγωγή στην Ιταλία, αλλά και στην Ινδονησία που θα τροφοδοτεί την ασιατική αγορά”, εξήγησε ο Tartarini.

Η Ινδονησία επιλέχθηκε μιας και μετοχές Italjet έχουν ήδη αποκτηθεί από τον ινδονησιακό Όμιλο Garansindo, που ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ιταλική εταιρία παράγοντας κάτι καταπληκτικής σχεδίασης vintage ηλεκτρικά ποδήλατα.

To ηλεκτρικό ποδήλατο της Italjet

To ηλεκτρικό ποδήλατο της Italjet

Η συνεργασία των δύο εταιριών θα επεκταθεί αργότερα και στην κατασκευή της μοτοσυκλέτας Italjet Cafe Racer 250 που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017.

Λίγη υπομονή λοιπόν, για να δούμε μέσα στο 2017 τι θα γίνει με αυτή την ιστορική και αξιόλογη φίρμα.

Italjet Cafe Racer 250

Italjet Cafe Racer 250

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ