fbpx

ITALJET DRAGSTER, 2019: Το αστέρι!

Απασφάλισε η βόμβα!

Πρώτο και καλύτερο. Το ομορφότερο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο σκούτερ που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της EICMA και όχι μόνο. Το Italjet Dragster είναι το πιο “προχωρημένο” σε όλα σκούτερ της αγοράς!

Τι εμφάνιση, τι φόρμα, τι γραμμές, τι πλαίσιο και αναρτήσεις και προβολείς και φέρινγκ, και ψαλίδια. Από που να ξεκινήσεις και που να καταλήξεις; Ένα ποίημα, ένα αριστούργημα που λέγεται σκούτερ.

Δεν έχει σημασία αν το Italjet Dragster όταν βγει με το καλό στην παραγωγή θα κοστίζει κοντά στις 5.000 ευρώ. Σημασία έχει ότι η Italjet κατάφερε άλλη μια φορά να εντυπωσιάσει τους πάντες: επαγγελματίες, πελάτες, γνώστες και άσχετους με το θέμα.

Από τα μέσα στης δεκαετίας του ’90 όταν το τότε Dragster είχε κάνει την επανάστασή του, μέχρι σήμερα η βασική συνταγή δεν αλλάζει. Ισχυρό και καλοφτιαγμένο σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα.

Μπροστινή ανάρτηση (hub steering) με μονόμπρατσο ψαλίδι και μονό αμορτισέρ που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη. Μονό αμορτισέρ και πίσω και εμφάνιση τόσο επιθετική όσο ταιριάζει στο τεχνολογικό επίπεδο του σκούτερ.

Η EICMA του 2018 σηματοδότησε την επιστροφή των scooter της Italjet (αλλά και τις μοτοσυκλέτες) και με περηφάνια το Μπολωνέζικο εργοστάσιο παρουσίασε το νέο του DRAGSTER, γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, με στόχο να γίνει “το σημείο αναφοράς” στην κατηγορία του.

Σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν ίδια η Italjet διατήρησε ατόφιο το ιδιαίτερό της χρώμα, τις κατευθύνσεις της και τις ρίζες της που την θέλουν από το 1959 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα να καινοτομεί, να κάνει τα πράγματα με το δικό της τρόπο.

Nέο το νέο πλαίσιο, νέος ο κινητήρας, νέο και το μονόμπρατσο σύστημα ανάρτησης μπροστά που ονομάζεται Independent Steering System κι είναι το καμάρι της εταιρίας και του διευθυντή της Italjet Spa, του Massimo Tartarini, γιο του θρυλικού αναβάτη και σχεδιαστή Leopoldo Tartarini.

Το αλουμινένιο μονοκόματο κομμάτι που συνδέει το μπροστινό χωροδικτύωμα με το σωληνωτό υποπλαίσιο και βρίσκεται κάτω από τη σέλα είναι μια λεπτομέρεια που σε κάνει τελικά να υποκλιθείς άλλη μια φορά στη σχεδίαση και μηχανολογία των Ιταλών.

To Italjet Dragster θα παράγεται στο εργοστάσιο της Italjet στη Μπολώνια σε δύο κυβισμούς, 125 και 200 και θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο του 2019, σε δύο χρώματα: γκρι/κόκκινο/άσπρο και γκρι/κίτρινο. Σύμφωνα με την εταιρία οι τιμές θα είναι κοντά στις €4,500 για το 125 και €4,800 για το 200.

Οι κινητήρες του Italjet Dragster είναι μονοκύλινδροι, τετράχρονοι με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, υγρόψυκτοι και θα έχουν τις εξής ιπποδυνάμεις: το 125 15 ίππους στις 10.000 rpm και το 200 19,8 ίππους στις 8.250 rpm.

Τα αμορτισέρ θα έχουν προφόρτιση ελατηρίου μπροστά και πίσω και τα φρένα που είναι δισκόφρενα (175 mm μπροστά και 240 mm πίσω) θα έχουν ABS.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, το ύψος σέλας είναι χαμηλό στα 770 mm, το μεταξόνιο μικρό στα 1.335 και το ντεπόζιτο θα χωράει 9 λίτρα.

Το βάρος είναι πολύ χαμηλό, με το 125 να δείχνει 109 κιλά στη ζυγαριά και το 200 112 κιλά! Όπως καταλαβαίνετε οι επιδόσεις θα είναι συγκλονιστικές με τέτοια νούμερα…

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ