fbpx

ITALJET DRAGSTER: Η επιστροφή του θρύλου;

Έρχεται στην EICMA 2018, λένε…

Μια “ηρωϊκή” επιστροφή από το παρελθόν για ένα μοντέλο σκούτερ που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Το Italjet Dragster ήταν ένα σκούτερ μπροστά από την εποχή του και τώρα οι πληροφορίες λένε ότι επανέρχεται στην αγορά. Λέτε τελικά το σήμερα να είναι η πραγματική εποχή του;

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από το ντεμπούτο του πρώτου Italjet Dragster, το 1998, που άφηνε τους θεατές άναυδους από την υπερβολή του, με στοιχεία που κανένας δεν είχε τολμήσει να βάλει πάνω σε σκούτερ.

Πολλοί από το κοινό νόμισαν ότι ήταν απλά ένα πρωτότυπο, μια άσκηση υπερβολής πάνω σε μέταλλο, άλλοι τόσοι έβλεπαν με απορία το μονόμπρατσο ψαλίδι της μπροστινής ανάρτησης το οριζόντια και εγκάρσια τοποθετημένο μονό αμορτισέρ της πίσω ανάρτησης, το πλαίσιο χωροδικτύωμα αλά Ducati!

Οι περισσότεροι μπερδεύτηκαν και λίγοι τελικά το αγόρασαν. Ένα “προφητικό” σκούτερ, πολύ μπροστά από την εποχή του, ακόμα και τη σημερινή. Για παράδειγμα με πόσα σημερινά scooter μπορείτε να το συγκρίνετε; Ακριβώς, με κανένα! Το Italjet Dragster παραμένει μοναδικό είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση.

Τουλάχιστον το Italjet Dragster κατάφερε να μείνει για 5 χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά (και στην ελληνική) από το 1998 μέχρι το 2003.

Δημιούργημα του “πάντα διαφορετικής προσέγγισης”, εμπνευσμένου και ιδρυτή της εταιρείας, του Leopoldo Tartarini, πρώην αναβάτη αγώνων τη δεκαετία του ’50, μεγάλο ταξιδευτή με μοτοσυκλέτες και γνωστή ευφυΐα πάνω στους δυο τροχούς.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του, η Italjet ανακοινώνει ότι θα παρουσιάσει το νέο Dragster στην EICMA 2018.

Όπως και τότε το ’98 έτσι και σήμερα το σκούτερ θα έχει “ένα κενό” στο μπροστινό του τμήμα, θα λείπει το παραδοσιακό τηλεσκοπικό πιρούνι! Στη θέση του θα βρίσκεται ένα μονόμπρατσο ψαλίδι κι ένα μόνο αμορτισέρ σε οριζόντια θέση, που λειτουργεί μέσω συνδέσμων.

Το σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα θα είναι και πάλι εδώ, “γενναίο” και τολμηρό όπως τότε.

Προσοχή όμως: την είδηση την έχουμε δημοσιεύσει και πρόπερσι, όταν γινόταν λόγος για πιθανή επιστροφή της εταιρείας στην αγορά, κάτι που σύντομα διαψεύστηκε. Τώρα η εταιρία επαναλαμβάνει το ίδιο σενάριο και λέει ότι θα την δούμε στο σαλόνι EICMA του Μιλάνου. Βέβαια στο επίσημο site της υπάρχουν μόνο τα, εκπληκτικής ομορφιάς, ποδήλατα που κατασκευάζει εδώ και χρόνια.

Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε σίγουρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ