fbpx

IMF INDUSTRIE PTIO 25: ΤΟ 50ΑΡΙ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

Αλλάζει κουστούμια, αλλάζει όψη

Μια πολύ έξυπνη ιδέα αναδύθηκε στο σαλόνι του Μιλάνο, έξυπνη και κυρίως απλή, ειδικά σχεδιασμένη για να ικανοποιεί είτε τους ανικανοποίητους, είτε τους αναποφάσιστους, άντε και τους αναποφάσιστους-ανικανοποίητους, αφού το IMF Ptio 2T αλλάζει κουστούμια σε χρόνο “ντε-τε”, δηλαδή πανεύκολα… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SCOOTERNET

Το σκουτεράκι κατασκευάζεται στην Γαλλία, κι αυτό σημαίνει ότι – όπως στη συντριπτική πλειοψηφία εταιριών – ότι το Ptio συναρμολογείται στη Γαλλία. Μάλλον το σωληνωτό πλαίσιο κατασκευάζεται εκεί.

Το “εξωσκελετικό” στιλ του πλαισίου, το οποίο είναι εμφανές και περιμετρικό, έχει ένα κόλπο που κάνει το Ptio πολύ αυθεντικό: Με λίγες βίδες αλλάζεις τα “πάνελ” που ντύνουν το σκουτεράκι, το οποίο με τη σειρά του μεταμορφώνεται έντονα. 

Η ΙΜF Industrie είναι μια γαλλική κατασκευάστρια εταιρία δίτροχων που εδρεύει στην επαρχία Poitiers, εδώ και 8 χρόνια. Στόχος της εξαρχής ήταν να κατασκευάζει μικρά σκούτερ και δίτροχα.

Η IMF ξεκίνησε από τη φάση της εισαγωγής κινέζικων σκούτερ (δραστηριότητα που συνεχίζεται κάτω από το όνομα της εταιρίας) στη φάση της κατασκευής πλαισίων, με τη χρησιμοποίηση κινέζικου κινητήρα 50 cm3. Πρόκειται για ένα σκούτερ με μια παγκόσμια ίσως πρωτιά, αφού μπορεί να δεχτεί customising με τα τμήματα που απαρτίζουν την ποδιά και τα πλαϊνά καπάκια να είναι αφαιρούμενα.

Τα αφαιρούμενα τμήματα του Ptio έχουν και μια ακόμα καινοτομία – πέρα από την πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, που είναι αμέτρητα – αφού μπορούν να είναι ακόμα και ξύλινα ή μεταλλικά ή αλουμινένια, ακόμα και με ανθρακονήματα, αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης.

Ο κινητήρας είναι απλός στην κατασκευή και τροφοδοτούμενος με καρμπυρατέρ και μανιβέλα (εκτός της μίζας) μπορεί να είναι δίχρονος ή τετράχρονος.

Εκτός από το τιμόνι τύπου μοτοκρός, που είναι ρυθμιζόμενο μπροστά-πίσω (μιας και στηρίζεται πάνω σε καβαλέτα), το Ptio 50 φοράει τηλεσκοπικό πιρούνι με μονή πλάκα στήριξης, ένα αμορτισέρ πίσω, μεγάλο προβολέα και σέλα για δύο άτομα. Παράλληλα, στον εξτρά εξοπλισμό υπάρχουν ζελατίνα και σχάρα.

Έξυπνο σαν σύλληψη και κατασκευή το ιδιαίτερο αυτό modular, πολυτάλαντο IMF Ptio, το οποίο μάλιστα θα κοστίζει στη Γαλλία, στην βασική του έκδοση, μόλις 1.129 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ