fbpx

HONDA ZOOMER X 110: Συνεχίζεται η επιτυχία του

 Εξάγεται με νέες προδιαγραφές

Μετά την αγορά της Ταϊλάνδης το μοδάτο urbanscooter Honda Zoomer X, που απευθύνεται στη νεολαία και την αντίστοιχη κουλτούρα της, εξάγεται πλέον και στην Ιαπωνία, λόγω της εμπορικής επιτυχίας του.

Πρόκειται για την τελευταία έκδοση του Honda Zoomer X, το οποίο κατασκευάζεται από την Honda Ταϊλάνδης, που άλλαξε προδιαγραφές και εξάγεται πλέον εκτός Ταϊλάνδης, και συγκεκριμένα στην Ιαπωνία.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από Euro4, μπορεί να μετατραπεί εύκολα και σε Euro5 και να εξαχθεί στην Ευρώπη.

Το μοντέρνας εμφάνισης και καινοτόμου σχεδιασμού Honda Zoomer X είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας γενιάς αερόψυκτο κινητήρα eSP, τον οποίο συναντάμε και στο “ευρωπαϊκό” Honda Vision 110, που είναι 2βάλβιδος με έναν εκκεντροφόρο, απόδοσης 9 ίππων. Η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό,  και για την εκκίνηση – εκτός της μίζας – υπάρχει και μανιβέλα!

Το όνομα Ζοοmer το γνωρίζουν κάμποσοι στην Ελλάδα, αφού το Honda Zoomer 50 κυκλοφόρησε και στη χώρα μας. Ήταν ένα ιδιαίτερο σκουτεράκι με εμφανές γυμνό σωληνωτό πλαίσιο, που βρισκόταν στην παραγωγή από το 2013.

Το εξελιγμένο και ντυμένο Honda Zoomer X που κυκλοφορεί στην Ασία από τότε, έχει κυρίαρχο στοιχείο στην εμφάνισή του  – και ειδικά στο μπροστινό μέρος –  ένα ανάποδο πιρούνι με ανοδιωμένα χρυσά καλάμια κι έναν μεγάλο προβολέα, ενώ μοναδικός είναι ο – ανοικτός από τα πλάγια – αποθηκευτικός χώρος για κράνος, που βρίσκεται κάτω από τη σέλα. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία,  ο χώρος ασφαλίζει ακόμα και ένα skateboard…

Το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με σύστημα συνδυασμένης πέδησης που ενεργεί και στο μπροστινό δισκόφρενο με το πάτημα του πίσω φρένου.

Το Honda Zoomer X 110 έχει μικρές διαστάσεις με συνολικό μήκος στα 1.831 mm και πολύ χαμηλό ύψος σέλας στα 763 mm. Οι τροχοί του είναι διαμέτρου 12 ιντσών και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 100/90-12 μπροστά και 110/90-12 πίσω. Το βάρος δεν ξεπερνάει τα 107 κιλά και το ντεπόζιτό του χωράει 4,4 λίτρα βενζίνης.

Αν υπάρξει ενδιαφέρον για το Honda Zoomer X, υπάρχει περίπτωση να το δούμε και στα μέρη μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ