fbpx

HONDA, TOKYO MOTOR SHOW: EV CUB, SUPER CUB CONCEPT 2015

Εμπρός λοιπόν, βγάλτε τα στην παραγωγή!

Αν η Honda Motor Co. έχει σαν σλόγκαν το γνωστό The Power of Dreams, τότε αυτή τη φορά πρέπει να μας ακούσει, να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να βγάλει στην παραγωγή τα δυο παπιά που προγραμματίζει να δείξει στο επερχόμενο 44o Τokyo Motor Show. Eιδικά όταν το δεύτερο “παπί”, το ηλεκτρικό μοιάζει διαβολικά με σκούτερ!

Δείτε τις γραμμές του ενός, δείτε και του άλλου πρωτότυπου παπιού που ετοιμάζει η Honda να δείξει στην Ιαπωνία στο τέλος του Οκτωβρίου: το ένα, το μπλε, ονομάζεται Honda Super Cub Concept 2015 και μοιάζει με το γνωστό μας παπί, εκμοντερισμένο, σύγχρονο, μονόμπρατσο, λιτό, πραγματικό παπί. Χρησιμοποιεί μάλιστα τα χρώματα του πρώτου θρυλικού παπιού της Honda, που βγήκε στην αγορά το 1958. Άριστο αισθητικά, συλλεκτικό και απόλυτα λειτουργικό.

Clip_4

Τα πρωτότυπα παπιά που θα παρουσιαστούν στο Tokyo Motor Show 2015 στο τέλος του Οκτωβρίου

Clip_6

Honda Super Cub Concept 2015

Clip_12

Honda EV Cub Concept 2015

Τώρα δείτε και το άλλο, το Honda EV Cub Concept 2015 που είναι λευκό και ηλεκτρικό. Δείτε τις γραμμές του, θυμίζουν παπί, αλλά φλερτάρουν έντονα και με σκούτερ, ειδικά αν μειωνόταν το ύψος του τούνελ, ανάμεσα σε σέλα και ποδιά και έμπαινε ένα δάπεδο/μαρσπιέ.

Το Honda EVCub Concept προτείνεται από την εταιρία σαν δίτροχο μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, στο πνεύμα της φιλοσοφίας του εύκολου στη οδήγηση και οικονομικού δίτροχου, φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη Honda από τότε που δημιούργησε την πρώτη γενιά του θρυλικού παπιού Super Cub. Η τοποθέτηση της μπαταρίας – που είναι ένα βαρύ εξάρτημα – χαμηλά και στο κέντρο, εκτός από τη συνεισφορά στην κατανομή και το χαμήλωμα βάρους που βοηθάει το κράτημα, κάνει το EVCub πιο ευκολοδήγητο.

Clip_11Clip_13

Clip_14

Ακούστε λοιπόν τώρα την πρότασή μας, την πρόταση του Scooternet προς την Honda: ξεχάστε όλα τα παραπάνω που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση και βάλτε στο EVCub τον συμβατικό κινητήρα του παπιού, όχι με ημιαυτόματο 4άρι κιβώτιο, αλλά με αυτόματο κιβώτιο. Θα έχετε και θα έχουμε ένα πανέμορφο, κλασικής εμφάνισης σκούτερ, που παράλληλα θα αποτίει φόρο τιμής σε ένα παγκόσμιο σύμβολο των δύο τροχών, το Super Cub. Θα έχουμε ένα σκουτερό-παπο μεγάλης πρακτικής και ιστορικής αξίας.

Clip_5

Clip_7

Clip_8

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ