fbpx

HONDA SH350i 2022: Άλογο που κερδίζει, δεν το αλλάζεις…

Μόνο χρώματα και σπορ εκδόσεις για το 2022

Μόνο τα χρώματα αλλάζουν για τη χρονιά που έρχεται στην περίπτωση του Honda SH350i 2022, μέσω των εκδόσεων Sporty, αφού μόλις πέρσι είχε ανανεωθεί ριζικά το μοντέλο, αγγίζοντας πολύ υψηλά στάνταρ στην κατηγορία του.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η αποδοχή του κοινού προς το νέο Honda SH350i όταν παρουσιάστηκε το 2021 και αυτό φάνηκε στις ευρωπαϊκές αγορές, ειδικά στην Ιταλία, όπου το σκούτερ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων του κοινού, κατακτώντας ήδη χιλιάδες πωλήσεις.

Αφού πρώτα είδαμε το 2021 το Honda SH350 να ανανεώνεται σε μεγάλο βαθμό σε όλους τους τομείς, η εταιρία διατηρεί το σύνολο ανέπαφο, προσθέτοντάς του μόνο μερικούς νέους χρωματισμούς για το 2022.

Η γιαπωνέζικη εταιρία πατώντας πάνω στο τρίπτυχο – Νέα εμφάνιση, μεγαλύτερος κινητήρας, πλούσιος εξοπλισμός – έφερε το SH350 με εξελιγμένη/εξεζητημένη εμφάνιση, όπως θα άρμοζε στο μεγαλύτερο SH της αγοράς.

Η μεγαλύτερη όμως αλλαγή του Honda SH350i ήταν ο κινητήρας, που είχε αυξήσει τον κυβισμό του. Προδιαγραφών Euro5, τεχνολογίας eSP+, διαθέτει 330cc (51 κυβικά παραπάνω από τα 279 του προηγούμενου μοντέλου), με ιπποδύναμη στους 29,2 ίππους και η ροπή κατά 0,5 kgm (3,7kgm).

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας διαθέτει και σύστημα traction control (HSTC το ονομάζει η Honda), το οποίο μπορεί να απενεργοποιήσει ο αναβάτης αν θελήσει.

Το εντελώς νέο πλαίσιο του Honda SH350i έχει δεχθεί μικρές βελτιώσεις σε σύγκριση με το παρελθόν διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά ακαμψίας, αλλά είναι ελαφρύτερο κατά ένα κιλό.

Το μεταξόνιο φτάνει τα 1.452 mm και η γωνία κάστερ τις 27,5 μοίρες. Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 805 mm και το συνολικό βάρος του σκούτερ ανακοινώνεται στα 174 κιλά (πλήρες υγρών).

Το συμβατικό πιρούνι έχει καλάμια διαμέτρου 35 mm, ενώ πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους σε 7 θέσεις.

Οι 16άρηδες τροχοί φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/70 μπροστά και 130/70 πίσω.

Τα φρένα απαρτίζονται από ένα δισκόφρενο μπροστά διαμέτρου 256 mm και δαγκάνα 2 εμβόλων, ενώ ίδια διάμετρο έχει και το πίσω δισκόφρενο και μονοέμβολη δαγκάνα. Το ABS είναι δικάναλο.

Για το 2022 το μοντέλο θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις Sporty, σε γκρι γυαλιστερό και γκρι μεταλλικό χρώμα με ματ γκρι χρώμα στους τροχούς και σε συγκεκριμένα πλαστικά, όπως και στο πιρούνι και τις χειρολαβές, η σέλα θα είναι με κόκκινες εξωτερικές ραφές και οι ζάντες θα φορούν κόκκινο/γκρι σιρίτι, με το λογότυπο SH μπροστά και στα πλάγια σε κόκκινο χρώμα.

Οι τιμές των νέων Honda SH350i 2022 Sporty θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ