fbpx

HONDA SH 300i AIR FORCE, 2018: Νέο, “αεροπορικό” χρώμα

Xρώματα… του ουρανού

Νέα χρώματα για το μοναδικό σκούτερ 300 κυβικών της γκάμας της Honda, ενώ μόλις έφτασε στην Ελλάδα μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση χρωμάτων που ονομάζεται Honda SH 300 Air Force.

Υπάρχουν τα απλά SH 300, υπάρχουν και τα Sporty, που φορούν πιο σπορτίβικα χρώματα. Τα απλά Honda SH 300i έχουν τιμή στα 5.630 ευρώ και τα Sporty μοντέλα – που διαφοροποιούνται χρωματικά – κοστίζουν 150 ευρώ ακριβότερα, ενώ όλα διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό ένα, εξίσου ποιοτικό με τα σκούτερ, χρήσιμο top box στη σχάρα τους. Την ίδια τιμή με τα Sporty, δηλαδή 5.780 ευρώ κοστίζει και το Air Force.

Honda SH 300i Air Force

Τα Honda SH 300i Sporty βγαίνουν σε δύο χρωματισμούς, ο πρώτος είναι μαύρο ματ με μαύρες ζάντες και διακριτικές κόκκινες λεπτομέρειες.

Τις ίδιες κόκκινες πινελιές φοράει και ο δεύτερος συνδυασμός ασημένιου ματ.

Αυτό όμως το χρώμα που έφτασε πρόσφατα στην Ελλάδα και είναι το πιο πρωτότυπο, εμφανίζοντας μεγάλο ενδιαφέρον ονομάζεται Air Force και είναι σε γκρι ματ και πάλι, με τμήματα βαμμένα σε ανοικτό μεταλλικό χακί. Η έμπνευση, σύμφωνα με τους δημιουργούς του στο Honda R&D στη Ρώμη, έρχεται από τα μαχητικά αεροπλάνα και τον δυναμισμό των πιλότων τύπου Top Gun…

Honda SH 300i Air Force

Σε αυτό το χρώμα είναι βαμμένο το λογότυπο στα πλαϊνά καπάκια, το ρύγχος της ποδιάς, το κομμάτι κάτω από τη σέλα, μέρος του καπακιού της μπαγκαζιέρας και το σιρίτι στους τροχούς, που είναι και εδώ μαύροι. Μια μικρή ιταλική σημαία υπάρχει στο “στήθος” της ποδιάς του σκούτερ, κάτω από τον προβολέα, μιας και όλα τα Honda SH, και το Air Force κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Παρότι μαύρες οι χυτές ζάντες καταφέρνουν να επιδείξουν την ξεχωριστή σχεδίασή τους, ενώ το συνολικό design αποπνέει κομψότητα. Η ποιότητα του φινιρίσματος είναι πολύ υψηλή, όπως εξ άλλου και όλης της υπόλοιπης κατασκευής.

Honda SH300i Sporty

Honda SH300i Sporty

Το κλασικό και συνάμα μοντέρνο σκούτερ της Honda χρησιμοποιεί έναν υγρόψυκτο 4βάλβιδο μονοκύλινδρο κινητήρα 279 cc, που χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία χαμηλών τριβών και καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, με χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και μειωμένα κόστη συντήρησης και χρήσης.

Η απόδοσή του είναι 25 ίππων και το βάρος του 300 φτάνει τα 169 κιλά πλήρες υγρών.

Το ενισχυμένο πλαίσιο και οι 16 ιντσών τροχοί μπροστά και πίσω, με το βολικό επίπεδο δάπεδο είναι τα χαρακτηριστικά του Honda SH 300i. Προβολέας και οπίσθιο φως είναι LED, ενισχύοντας το μοντέρνο στυλ του σκούτερ, ενώ υπάρχει χώρος κάτω από τη σέλα για ένα φουλφέις κράνος και μικροπράγματα.

Tο πρωτοποριακό έξυπνο κλειδί (keyless) κάνει την καθημερινή χρήση του σκούτερ ευκολότερη και ενισχύει την ασφάλεια από κλοπή. Όταν πλησιάσεις το σκούτερ (σε απόσταση μικρότερης των 2,5 μέτρων), ο δέκτης (μπρελόκ) συνδέεται αυτόματα και επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα, αλλά και το ξεκλείδωμα της σέλας με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ABS και η μπαγκαζιέρα 35 λίτρων υπάρχουν στον βασικό εξοπλισμό του SH300i.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη δοκιμή του Honda SH 300i Sporty (διαφορετικού χρωματικού συνδυασμού από το Air Force…)

Περισσότερες πληροφορίες: www.honda-motorcycles.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ