fbpx

HONDA SCOOPY 110i: Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ!

Εμφάνιση “ότι να ‘ναι” από την Ταϊλάνδη

 Αλλοιωμένος μιλιταρισμός, σύμβολα, παράσημα, αλλά και θηλυκότητα τύπου Μπάρμπι και “κοπέλες – μοντέλες” με λαμέ μποτάκια και ασορτί εξατμίσεις σε αποχρώσεις του ροζ. Η παράνοια των διαφημιστών, ανοίγει τις πόρτες στο μοδάτο σκουτεράκι καθημερινής μετακίνησης, που πασχίζει να γίνει trend, να πουλήσει ύφος, που υπερισχύει εμφανισιακά της ουσίας.

Το ταϊλανδέζικο σκούτερ της Honda με το όνομα Scoopy 110i βρίσκεται ανάμεσα σε κουρτίνες, σημαίες και αστέρια, κάνοντας ότι ξέρει και δεν ξέρει από πλευράς εμφάνισης για να τραβήξει περισσότερους πελάτες. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί, όπως και τα διαφορετικά αυτοκόλλητα τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα των νέων στους οποίους απευθύνεται.

Πρόκειται για αγόρια πελάτες; Το τετράχρονο σκουτεράκι των 110 κυβικών φοράει μαύρα και κόκκινα πλαστικά και γραφικά που παραπέμπουν κάτι ανάμεσα σε αμερικάνικο ποπ κόρν και παραθρησκευτικές οργανώσεις (Devil Troops, γράφει η διαφήμιση!), με “διαόλους” ζωγραφισμένους μέσα σε στρατιωτικές ασπίδες. Είναι κορίτσια οι ενδιαφερόμενες; Χρώματα θηλυκά καλύπτουν τις μεγάλες επιφάνειες του Scoopy, ενώ μαζί του έρχονται και πολλά γυναικεία αξεσουάρ που κάνουν το σκούτερ ακόμα πιο… κατάλληλα γυναικείο.

Πέρα από τη βιτρίνα το Honda Scoopy 110i είναι ένα συμπαθητικό scooter, ειδικά στην κατάμαυρη έκδοση (ωπ, πιάσανε και το δικό μου γούστο…), με έναν οβάλ εξόφθαλμο προβολέα όμως, που μάλλον χαλάει την πρόσοψη. Διαθέτει αερόψυκτο κινητήρα 108 κυβικών και τροφοδοτείται από καρμπυρατέρ. Οι διαστάσεις του είναι μικρές, έτσι ώστε να ταιριάζει στον σωματότυπο των Ασιατών, με την τιμή του να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Ταϊλάνδη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τροχοί του Scoopy, όχι μόνο γιατί είναι μεσαίου μεγέθους κρατώντας το ύψος σέλας χαμηλά, αλλά επειδή και σε αυτό το σκούτερ που απευθύνεται στην αγορά της Ν. Ανατολικής Ασίας, οι ζάντες χρησιμοποιούν ακτίνες, μια τεχνική που δεν ακολουθείται στα ευρωπαϊκά σκούτερ. Οι τροχοί με ακτίνες εκτός από το ότι είναι φθηνότεροι στην κατασκευή τους σε σχέση με τις χυτές ζάντες, κάνουν τους τροχούς ελαφρύτερους και κυρίως ευκολότερα επισκευάσιμους σε περίπτωση στραβώματος, αφού είναι φτιαγμένες από σίδερο και όχι αλουμίνιο.

Πέρα από τη φαντασία των σχεδιαστών της Honda οι ιδιοκτήτες των Ηοnda Scoopy 110i μπορούν να “custom-άρουν” ακόμα περισσότερο το σκουτεράκι τους σύμφωνα με τα δικά τους γούστα, αφού η εταιρία προσφέρει πλήθος αξεσουάρ after market, αλλά και μια ειδικά σχεδιασμένη κολεξιόν ρούχων και περιφερειακών για τον άντρα σκουτερίστα ή τη γυναίκα… σκουτερίστρια. Αστείρευτη η έμπνευση των σχεδιαστών φαίνεται στην περίπτωση του Scoopy. Έδωσαν ρέστα οι άνθρωποι…

Α, ναι. Και άντε γειά!