fbpx

HONDA MOJET 125 FI, 2015: ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Απλό και όμορφο

Ένα νέο οικονομικό σκούτερ πόλης 125 κυβικών παρουσιάστηκε στο μεγάλο ετήσιο σαλόνι της Κίνας CimaMotor στην πόλη Chongqing, που ονομάζεται Honda Mojet 125 fi, με τα δύο τελευταία γράμματα να υποδηλώνουν την τροφοδοσία του που γίνεται με ψεκασμό.

Το νέο Honda που δείχνει έτοιμο να λάβει μέρος στις μάχες της πόλης χρησιμοποιεί έναν κινητήρα που υπόσχεται εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Honda Mojet 125

Honda Mojet 125-1

Όμως… το ενδιαφέρον είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιον από τους κοινούς, γνωστούς μας κινητήρες, όπως αυτόν του Vision ή του PCX/SH, αλλά έναν διαφορετικό που δεν έχουμε ξαναδεί.

Η εταιρία υπόσχεται ανθεκτικότητα στο πέρασμα του χρόνου και των χιλιομέτρων, αξιοπιστία, κι όλα αυτά σε ένα σκουτεράκι που χαρακτηρίζεται ελαφρώς σπορ από πλευράς εμφάνισης. Πέρα από την τρίχρωμη έκδοση, εμφανίστηκε και μια με μαύρο ματ χρώμα.

Honda Mojet 125-3

Honda Mojet 125-5

Μπορεί το Honda Mojet 125 fi να μην φοράει το “αγωνιστικό” γράμμα “R” στον κωδικό του, αλλά το μοντέρνο design δεν το ξεχνά. Μικρο-μεσαίων διαστάσεων με βάρος 115 κιλών, διαθέτει επίπεδο δάπεδο και σέλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει δυο άτομα.

Ο μπροστινός τροχός είναι 12 ιντσών και ο πίσω μόλις 10 ιντσών έτσι ώστε να μεγαλώσει ο χώρος κάτω από τη σέλα. Αντίστοιχα στους τροχούς χρησιμοποιούνται δισκόφρενο (190mm) και ταμπούρο (130mm) με ελαστικά 90/90 και 100/90.

Το ενδιαφέρον έρχεται από τον απλό αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα που φοράει ηλεκτρονικό ψεκασμό και περιέργως είναι εφοδιασμένος και με μανιβέλα. Η ιπποδύναμή του είναι οι 8,6 ίπποι και ανακοινώνεται τελική 86 km/h.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μετά την Ασία και την Κίνα, το Honda Mojet 125 fi βρει τον δρόμο του και προς την Ευρώπη, αν και η Honda έχει μια πλήρη γκάμα σκούτερ στην κατηγορία των διπλωμάτων 125 κυβικών, αρχαρίων.

Honda Mojet 125-6

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ