fbpx

HONDA LITTLE CUB, SPECIAL EDITION: ΤΑ 55α ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Χρόνια πολλά κύριε Πάπιε!

Το πλήρες όνομα του επετειακού παπιού, είναι Honda Little Cub, 55th Anniversary Special Edition. Και γιατί να μην είναι μεγάλο το όνομα, αφού είναι τεράστιο το σκουτερο-μοτοσυκλετάκι του κυρίου Honda, είναι από τα σημαντικότερα δίτροχα που έχουν πατήσει ποτέ τροχό πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Για τους περισσότερους το θρυλικό αυτό μοντέλο, που έγινε γνωστό στη χώρα μας (για άγνωστους λόγους…) σαν “Παπί”, είναι όντως το σημαντικότερο δίτροχο στον κόσμο, αφού από το 1958 που παρουσιάστηκε με το όνομα Super Cub C100, μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί παραπάνω από 85.000.000, ναι ογδονταπέντε εκατομμύρια, κομμάτια!

Το παπί είναι από τα παλαιότερα βιομηχανικά προϊόντα, που συνεχίζουν να παράγονται, πάνω στο ίδιο μοτίβο, διάταξη κινητήρα και τεχνολογία, επί 55 συναπτά χρόνια. Έτσι έγινε, ώστε φέτος το παπί να γιορτάζει την 55η του επέτειο. Με παραγωγή, κατά μέσο όρο, 1,5 εκατομμυρίων κομματιών τον χρόνο, το Cub της Honda συνεχίζει να φοράει τον οριζόντιο, 2βάλβιδο αερόψυκτο κύλινδρο, ενώ το κλασικό, αειθαλές σχήμα του, με τον κρεμαστό (under bone) σκελετό, συνεχίζει την καριέρα του ακάθεκτο.

Έτσι λοιπόν η Honda θα διαθέσει μόλις 1.500 επετειακά κομμάτια του Little Cub 55th Anniversary Special Edition, είτε σε μαύρο, είτε σε κόκκινο χρώμα. Με κόκκινες ζάντες/στεφάνια, μαύρα κέντρα/ταμπούρα, χρωμιωμένα πλαϊνά καπάκια, επετειακά αυτοκόλλητα και καρώ ταπετσαρία στη βάση της μονής σέλας.

Το Little Cub διαθέτει ψεκαστό κινητήρα με 49cc, που αποδίδει μόλις 3.4 αλογάκια στις 7.000 rpm, και πετυχαίνει περίφημη οικονομία στο καύσιμο (κάτι παραπάνω από ένα λίτρο βενζίνης χρειάζεται για 100 χιλιόμετρα) που δίνει αυτονομία 380 χιλιομέτρων.

Το επετειακό, Special Edition παπί των 81 μόλις κιλών, φοράει τροχούς 14 ιντσών, όπως συνηθίζεται στην Ιαπωνική αγορά. Σε αυτήν και μόνο την αγορά θα διατεθεί αποκλειστικά το Little Cub 55th Anniversary Special Edition και θα κοστίζει ¥249,900 (1.840 ευρώ), θα είναι δηλαδή κατά 300 ευρώ ακριβότερο από το απλό Little Cub.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ