fbpx

Honda Forza 750 2023: Νέοι χρωματισμοί για το ’23

Φρεσκάρισμα με νέα χρώματα

Φρεσκάρει χρωματικά η Honda την πολυτελή ναυαρχίδα των σκούτερ της, το Forza 750, ένα μοντέλο πολυχρηστικό και αποτελεσματικό στην πόλη και το ταξίδι, που προσφέρει διασκεδαστικές, άνετες βόλτες, με πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία.

Επί 20 χρόνια, η οικογένεια Forza της Honda αποτελεί μια σημαντική αξία στην ευρωπαϊκή αγορά σκούτερ. Η συνταγή της επιτυχίας βασίζεται στην ανάμιξη διαφόρων στοιχείων: από κλασικά στοιχεία Grand Touring (GT), μέχρι τη χαρακτηριστική εμφάνιση και την άνεση που απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες, αλλά και την ευελιξία και ευκολία χρήσης, μαζί με τις ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Οι κομψές και δυναμικές γραμμές του νέου Honda Forza 750 χαρίζουν προστασία από τα στοιχεία της φύσης στις υψηλές ταχύτητες, μεγάλα μαρσπιέ για τα πόδια του αναβάτη και χαμηλή σέλα. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα full–face κράνος και διαθέτει θύρα USB. Υπάρχει επίσης ένα εύχρηστο ντουλαπάκι στην ποδιά.

Με ροπάτο, δικύλινδρο κινητήρα 745cc, εξοπλισμένο με Throttle By Wire, 3 προεπιλεγμένα προγράμματα (riding modes) και Honda Selectable Torque Control 3 Επιπέδων.

Κινητήρας του νέου maxi scooter είναι ο γνωστός υγρόψυκτος, 8-βάλβιδος δικύκινδρος εν σειρά SOHC τον οποίο συναντάμε και στα Χ-ΑDV και NC) με επιδόσεις στις χαμηλές-μεσαίες στροφές.

Η μέγιστη ισχύς είναι 57,7 ίπποι (43.1kW) στις 6.750rpm με μέγιστη ροπή 6,9 kgm (69Nm) στις 4.750rpm, ενώ το κόκκινο βρίσκεται στις 7.000 στροφές. Το Forza 750 έχει επιτάχυνση 0-50m σε 3,9δευτ. και με 60km/h ο κινητήρας περιστρέφεται στις μόλις 2.500rpm.

Το Forza 750 χρησιμοποιεί ένα ατσάλινο, σωληνωτό πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’, που περιλαμβάνει με τάξη όλα τα περιφερειακά εξαρτήματα και προσφέρει αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Η γωνία κάστερ είναι στις 27°, ίχνος στα 104mm το μεταξόνιο στα 1.590mm. Το συνολικό βάρος του είναι 235kg (γεμάτο).

Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο με καλάμια διαμέτρου 41 χιλιοστών και διαδρομή 120 mm.

Το πίσω αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου συνεργάζεται μέσω μοχλικού Pro-Link με το αλουμινένιο ψαλίδι – κατασκευασμένο από κοίλο εγκάρσιο τμήμα και βραχίονες διατομής “U”.

Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 17 ιντσών μπροστά και 15 πίσω, ενώ ο μπροστινός τροχός χρησιμοποιεί δύο δισκόφρενα με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα κράνος φουλφέις και περιλαμβάνει θύρα φόρτισης USB. Όλα τα φώτα είναι LED ενώ μία οθόνη TFT 5” επιτρέπει διασύνδεση του κινητού του αναβάτη, μέσω του νέου συστήματος Honda Smartphone Voice Control. Μία έκδοση 35kW θα διατίθεται επίσης για κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας A2.

Μία οθόνη TFT συνεργάζεται με το σύστημα Honda Smartphone Voice Control που συνδέει τον αναβάτη με κινητό του. Ανάφλεξη, κλείδωμα και άνοιγμα της σέλας γίνονται μέσω του Smart Key.

Για το έτος 2023 έρχονται τρεις νέοι χρωματικοί συνδυασμοί: Ένα μαύρο μεταλλικό (Mat Ballistic Black Metallic), Λευκό πέρλα (Pearl Glare White) και Ασημί μεταλλικό (Iridium Grey Metallic), που διατηρούν το Ηοnda Forza 750 μέσα στην εποχή του, το φρεσκάρουν και το κάνουν πιο γοητευτικό.

Περισσότερες πληροφορίες: www.honda-motorcycles.gr

HONDA FORZA 750 2021, Πλήρης δοκιμή: Το μεγάλο Forza

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ