fbpx

Honda Forza 350 2023: Αισθητική ανανέωση!

Φρεσκάρισμα-ανανέωση του μπροστινού τμήματος

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι το έχουν για σίγουρο. Το νέας σχεδίασης Honda Forza 350 που εμφανίστηκε στην αγορά της Ταϊλάνδης θα περάσει αυτούσιο και στην Ευρώπη!

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν μας άρεσε η εμφάνιση του υπάρχοντος “ευρωπαϊκού” Forza, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως το ανανεωμένο “ταϊλανδέζικο” 350 είναι ακόμα πιο όμορφο.

Το μεσαίου κυβισμού maxi scooter της Honda αποτελεί ένα από τα καλύτερα σκούτερ που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ) και ένα από τα πιο κομψά.

Η Honda προχώρησε στην επανασχεδίαση – για την ταϊλανδέζικη αγορά – όλου του μπροστινού τμήματος, αλλά και των προβολέων του, κάνοντάς το ακόμα πιο ελκυστικό και οι πηγές λένε πως οι αλλαγές αυτές θα περάσουν και στα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Εκτός από τους προβολείς του νέου 350 – που έγιναν δύο, ενώ πριν πριν ήταν ένας ενιαίος – έχει αλλάξει και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα, το οποίο εκμοντερνίστηκε επίσης. Αλλαγμένα είναι και τα όργανα.

Το Forza 350 είναι από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν λόγω των χαρακτηριστικών του και του εξοπλισμού του, προσφέροντας μεγάλη άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και ποιότητα κατασκευής.

Φτιαγμένο για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Yamaha XMAX και τα SYM Maxsym, Kymco Xciting και BMW C 400, το Forza χρησιμοποιεί τον μονοκύλινδρο υγρόψυκτο, με ψεκασμό, κινητήρα 330 κυβικών eSP+ της Honda, με τετραβάλβιδη κεφαλή.

Με ιπποδύναμη κοντά στους 30 ίππους και traction control (Honda Selectable Torque Control System – HSTC) και δικάναλο ABS, με σύστημα προειδοποίησης επιβράδυνσης έκτακτης ανάγκης που αναβοσβήνει τα αλάρμ κατά τη διάρκεια ισχυρού φρεναρίσματος.

Το νέο Honda Forza 350 διαθέτει διπλούς προβολείς LED που έχουν γίνει μικρότεροι και πιο στενοί, εκσυγχρονίζοντας την κάπως συντηρητική προηγούμενη αισθητική τους.

Νέος θα είναι και ο πίνακας οργάνων με ενσωματωμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου Honda Smartphone που παρέχει στον αναβάτη πλήθος πληροφοριών.

To “ευρωπαϊκό” 350 με τον ενιαίο προβολέα

Πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι, ο αναβάτης μπορεί να χειριστεί μια ποικιλία λειτουργιών με τη φωνή του χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την οδήγηση. Η εφαρμογή Honda RoadSync για smartphone ενσωματώνει την τεχνολογία φωνητικών εντολών και έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζεται άψογα με την μεγάλη οθόνη οργάνων του σκούτερ.

Παράλληλα, στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος ζελατίνα φέρινγκ που μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος έως και 150 χιλιοστά, όπως και το σύστημα Honda Smart Key, θύρα φόρτισης USB και ο μεγάλος χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα.

Τα νέα όργανα του 350

Και το νέο φωτιστικό σώμα

Η τιμή του νέου Honda Forza 350 στην Ταϊλάνδη, που είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτήν της Ευρώπης είναι κοντά στις 5.000 ευρώ.

Η παρουσίασή του για την ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται σε μερικές βδομάδες στο σαλόνι EICMA του Μιλάνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ