fbpx

HONDA FORZA 350: Έτοιμοι για την παρουσίασή του

 Σύντομα θα ξέρουμε

Σύμφωνα με τη σελίδα της Honda Ταϊλάνδης στο Facebook – άρα μια έγκυρη πηγή – βρισκόμαστε μπροστά στην παρουσίαση του νέου Honda Forza 350, που φορά τις γνωστές γραμμές της οικογένειας Forza, ενώ χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο και μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα.

Λίγες ώρες απομένουν για την επίσημη παρουσίαση του νέου Honda Forza 350 που θα γίνει στην Ταϊλάνδη, μια απόφαση που μάλλον σαν τολμηρή χαρακτηρίζεται, αφού αυτή η κατηγορία κυβισμού είναι σαφώς δημοφιλέστερη στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στις ασιατικές αγορές των εκατομμυρίων 125-150αριών σκούτερ θεωρείται “μεγάλου κυβισμού”.

Όπως και να έχει, η αύξηση του κυβισμού είναι το ζητούμενο για το πετυχημένο εμπορικά maxi scooter Forza 300, το οποίο και στην Ελλάδα πετυχαίνει καλές πωλήσεις, όντας ένα premium σκούτερ από τα κορυφαία στην κατηγορία του.

Ο κυβισμός για το νέο Honda Forza 350 έχει αυξηθεί κατά 50 κυβικά εκατοστά κι έτσι από τα 279 που ήταν πριν ανεβαίνει στα 329 cc ενισχύοντας φυσικά και τον τομέα της ιπποδύναμης και των επιδόσεων. Λόγω του ότι θα είναι προδιαγραφών Euro5 δεν περιμένουμε μεγάλες διαφορές στην ιπποδύναμη.

Το 300 ανακοινώνεται στους 24,8 ίππους, άρα  για το 350 αναμένουμε μια ανακοίνωση που θα μιλά για 27-28 ίππους –  εκτός αν η Honda έχει αποφασίσει να μας εκπλήξει με μια μεγάλη αύξηση.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού στον κινητήρα – κάτι μάλλον απίθανο κατά την άποψή μας, ειδικά όταν πρέπει να κρατηθεί το κόστος χαμηλότερα και όταν δεν προσφέρει κάτι αντίστοιχο ο ανταγωνισμός.

Το σίγουρο είναι ότι ο κινητήρας έχει τεχνολογίες μείωσης μηχανικών τριβών και για αυτό κερδίζει το σηματάκι eSP+ (Enhanced Smart Power Plus) στη διαφημιστική φωτογραφία της Honda που δημοσιεύουμε.

Μικρές αλλαγές υπάρχουν και στην εμφάνιση, σε κάποια σημεία των πλαστικών τμημάτων.

Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα παραμένει, όπως και τα φώτα LED, οι καθρέφτες με τα ενσωματωμένα φλας LED, το δικάναλο ABS, το σύστημα Traction Controll της Honda (HSTC), το smartkey, η φόρτιση USB, ο χώρος κάτω από τη σέλα για δύο κράνη, κ.λπ.

Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει σήμερα, σε λίγες ώρες,  για να σιγουρευτούμε για όλα τα παραπάνω και να μάθουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες και σύντομα επανερχόμαστε.

Άποψή μας είναι ότι το Honda Forza 350 θα έρθει στην Ευρώπη σαν μοντέλο 2021, αλλά είναι άγνωστο πότε, με το πιθανότερο κάτι τέτοιο να συμβεί του χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ