fbpx

HONDA DUNK 50: Απλά πράγματα

 Όταν οι Ιάπωνες λένε απλό, εννοούν απλούστατο

Ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει να ασχολείται με τα εντυπωσιακά, τα μεγάλα, ακόμα και τα τα “άπιαστα οικονομικά” πράγματα και το ίδιο ισχύει και στα σκούτερ. Οι Ιάπωνες όμως- ένας λαός δυναμικός, εργατικός, εφυής και αποτελεσματικός – ξέρουν τι θέλουν. Δείτε ποιο είναι το φθηνότερο σκούτερ της γκάμας της Honda και θα καταλάβετε πολλά για την ψυχοσύνθεσή τους.

Το Honda Dunk 50 είναι το φθηνότερο σκούτερ της Honda στην Ιαπωνία, παρουσιάστηκε το 2014 στο σαλόνι του Τόκιο, κι από τότε δεν έχει κουνηθεί χιλιοστό από την αρχική του φιλοσοφία. Πολύ καλά είναι τα ολοκαίνουργια, απαστράπτοντα νέα, ολόφρεσκα σκούτερ, μεγάλη αξία όμως έχουν και τα μοντέλα “βάσης”. Αυτά που προσφέρουν μετακίνηση απλή, χωρίς μεγάλες φανφάρες. Αποτελούν τον αντίποδα των μέσων μαζικής μεταφοράς, του μετρό, των λεωφορείων των τρόλει και δεν πρόκειται για μηχανήματα που προσφέρουν συγκινήσεις.

Περισσότερο, χαρά προσφέρουν μέσα από την αποτελεσματικότητά τους, για το γεγονός ότι μας μεταφέρουν – έστω και λίγο πιο αργά – στη δουλειά μας, αξιόπιστα και κυρίως με χαμηλό κόστος συντήρησης και κατανάλωσης.

Το Honda Dunk 50 είναι προχωρημένο αισθητικά με την “τετραγωνισμένη” αισθητική, που είναι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ασιατικές αγορές, με ποδιά που κατεβαίνει χαμηλά, φτερό ογκώδες και αισθητική “κουτιού” από τη δεκαετία του ’80.

Το τιμόνι είναι σωληνωτό και χρωμιωμένο, αλά PCX, και το επίπεδο δάπεδο με τους 10άρηδες τροχούς ευνοούν την ευελιξία και την ευκολία χρήσης του.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του Honda Dunk 50 είναι και ο κινητήρας που είναι υδρόψυκτος με το ψυγείο στη δεξιά πλευρά του κινητήρα, στον διαμήκη άξονα, κολλημένο στο άκρο του στροφάλου, απ’ όπου κινείται απευθείας και η τρόμπα νερού. Πρόκειται για αντιγραφή του κινητήρα του PCX 125 με Idle Stop, με κυβισμό 49 κυβικών ο οποίος κυκλοφορεί περιέργως μόνο στην Ιαπωνία και όχι στον υπόλοιπο κόσμο.

H ιπποδύναμή του είναι 3,3 ίπποι και το βάρος του στα μόλις 81 κιλά, ο πίσω τροχός φοράει ταμπούρο – μια λύση που γενικά χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες, ειδικά όταν μιλάμε για σκούτερ πόλης.

H τιμή του Honda Dunk 50 στην Ιαπωνία φτάνει τα μόλις 1.700 ευρώ. Ένα σκούτερ φθηνό, μικρό, ευέλικτο και κυρίως απλό. Χρειάζονται κι αυτά απ’ ότι φαίνεται… ακόμα και για τους Ιάπωνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ