fbpx

HONDA ADV 350: Ετοιμάζεται! Έρχεται στην Ευρώπη;

Ένα μεσαίο σκούτερ για την άσφαλτο και το χώμα

Το όνομα έχει πάρει την έγκριση της Honda, τα πρώτα σχέδια και πατέντες έχουν κατοχυρωθεί, ο κόσμος των σκούτερ έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα Adventure σκούτερ κατασκευασμένο από τη Honda που θα πατάει πάνω στην πλατφόρμα του πολύ καλού Honda Forza 350 δεν θα άφηνε κανέναν αδιάφορο…

Μόνο παρακαλετά δεν έχουν ζητήσει οι δημοσιογράφοι ειδικού Τύπου από τη Honda να παρουσιάσει ένα Adventure σκούτερ μεσαίου κυβισμού, και πιο συγκεκριμένα ένα Honda ADV 350.

Θα κάνει εντέλει την εμφάνισή του μέσα στο 2021 ή θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο; Οι φήμες, οι διαρροές και οι πηγές μιλούν για επίσημη παρουσίαση. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν το γνωρίζουμε…

 Honda ADV 350

Να θυμίσουμε ότι πρωτογράψαμε για ένα πιθανό σκούτερ σε στυλ Adventure από τη Honda τον Απρίλιο του ’21 (διαβάστε εδώ) και τότε γράφαμε ότι δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα να “γεφυρωθεί” το κενό ανάμεσα σε Honda X-ADV 750 και Honda ADV 150.

Πέρα από την εμπορική επιτυχία του X-ADV 750, το ADV 150 είναι ένα ακόμα σκούτερ της Honda που τα πηγαίνει περίφημα και είναι δημοφιλές σε Ν. Ασία και ΗΠΑ!

Honda X-ADV 750

Τώρα οι λόγοι για την απόφαση της Honda να στέλνει στην αγορά των ΗΠΑ το 150, να μην εξάγει το X-ADV 750 (!) ένα τόσο ενδιαφέρον σκούτερ για τις ΗΠΑ, όπως και να μην το 150 έρχεται στην Ευρώπη … μας διαφεύγουν…

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε πρόσφατα η γερμανική ιστοσελίδα μοτοσυκλέτας-σκούτερ Motorrad, το περασμένο καλοκαίρι κατοχυρώθηκε το όνομα Honda ADV 350 στο Ευρωπαϊκό γραφείο εμπορικών σημάτων και ευρεσιτεχνιών.

Honda Forza 350

Οι πηγές λένε ότι αυτό το νέο μοντέλο σκούτερ του Ιάπωνα κατασκευαστή θα αποκαλυφθεί στην επερχόμενη Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, την EICMA 2021, που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο.

Λογικά, το νέο Honda ADV 350 θα αντιπροσωπεύει το crossover μοντέλο «alter ego» του ήδη υπάρχοντος στην αγορά μας σκούτερ Forza 350, με το οποίο θα μοιράζεται τον κινητήρα των σχεδόν 30 ίππων, προδιαγραφών Euro 5, πλαίσιο και αναρτήσεις.

Honda ADV 150

Άρα αυτά που θα έχει να αλλάξει η εταιρία χονδρικά, θα είναι το κουστούμι του Honda ADV 350 και κάποιες λεπτομέρειες, ενώ γενικά θα ακολουθεί το στυλ και τις γραμμές είτε του μεγαλύτερου X-ADV 750, είτε του μικρότερου ADV 150.

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημα να βλέπαμε το Honda ADV 350 στο σαλόνι του Μιλάνου και κάτι μας λέει πως αυτό έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Kymco DT X360 2021

Στο μεταξύ, την πρωτιά του Adventure σκούτερ στην Ευρωπαϊκή αγορά έχει κατακτήσει η Kymco με το DT X360, το οποίο μάλιστα μόλις έφτασε και στην Ελλάδα και αμέσως συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ