fbpx

HONDA: ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ SCOOTER ΓΙΑ ΤΟ 2013

Aποκαλυπτικός ο πρόεδρος

 O λόγος του κυρίου Takanobu Ito, προέδρου της Ηοnda, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα σχέδια της Νο1 εταιρίας κατασκευής δίτροχων στον κόσμο, για το άμεσο μέλλον.

Το σκίτσο που προβλήθηκε στις οθόνες της αίθουσας, όπου γινόταν το συνέδριο, έδειχνε μια κοινή πλατφόρμα – στο ύφος του concept που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση στο Integra – πάνω στην οποία θα “χτιστούν” νέες μοτοσυκλέτες και σκούτερ, με μεγαλύτερο κυβισμό από το παρελθόν.

O πρόεδρος της Honda Takanobu Ito

O πρόεδρος της Honda Takanobu Ito

Τα νέα δίτροχα θα εμφανιστούν το 2013 και σύμφωνα με τον πρόεδρο Takanobu Ito, όπως και στην περίπτωση των ψευδοεντούρο NC 700 X , του γυμνού μοντέλου δρόμου NC 700 S και του σκούτερ Integra 700, θα χρησιμοποιηθεί και πάλι κοινή πλατφόρμα, αλλά ο κυβισμός θα είναι μεγαλύτερος.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Honda, για τα νέα μοντέλα του 2013

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Honda, για τα νέα μοντέλα του 2013

 Στόχος του μελλοντικού concept είναι να καλύπτει τόσο την καθημερινή, όσο και την τουριστική χρήση. “Θα είναι άνετα για τον αναβάτη, αλλά επίσης θα είναι σταθερά και ευέλικτα”. Ο κ. Takanobu Ito είπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο στο εργοστάσιο του Kumamoto στην Ιαπωνία και τα νέα μοντέλα θα προορίζονται αρχικά για τη Βόρεια Αμερική.

Kοινή πλατφόρμα - σε στυλ Integra - θα χρησιμοποιεί το νέο concept της Honda για το 2013

Kοινή πλατφόρμα - σε στυλ Integra - θα χρησιμοποιεί το νέο concept της Honda για το 2013

Θα είναι άραγε μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες, θα είναι σκούτερ ή υβριδικές κατασκευές που θα ζευγαρώνουν τους δύο κόσμους; Αυτό μένει να απαντηθεί σύντομα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Honda “Η καλαίσθητη νέα οικογένεια δίτροχων θα είναι εφοδιασμένη με ροπάτους κινητήρες, χαμηλό ύψος σέλας , που βοηθάει τους χειρισμούς και την άνετη βόλτα, αλλά και την σταθερότητα στους ελιγμούς”.Στόχος της Honda”, συνέχισε, “είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι ρύποι, ενώ ο στόχος των πωλήσεων μέχρι το έτος 2017 είναι να φτάσουμε τις 25 εκατομμύρια πωλήσεις”.

Η Honda διαθέτει σήμερα 29 εργοστάσια σε 21 χώρες στον κόσμο και απευθύνεται σε 15 εκατομμύρια πελάτες τον χρόνο.