fbpx

GOVECS GIGI: ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΣΚΟΥΤΕΡ

Δίπλωσ’ το και πάρ’ το μαζί σου

 Το είχαμε δει στο σαλόνι του Mιλάνο και μας είχε φανεί πολύ πρακτικό, αυτό το συμπαθητικό και πανέξυπνο σαν ιδέα αναδιπλούμενο σκούτερ. Τώρα ήρθε η ώρα να το παρουσιάσουμε.

Μικρό σε διαστάσεις, οικολογικό, οικονομικό, πρακτικό και... αναδιπλούμενο το Giigi Govecs

Μικρό σε διαστάσεις, οικολογικό, οικονομικό, πρακτικό και… αναδιπλούμενο το Giigi Govecs

“To ‘δίπλωμα’ είναι η νέα τάση στη μετακίνηση”, πως είπατε, ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Μα η γερμανική Govecs, από τις πρωτοπόρες ευρωπαϊκές εταιρίες κατασκευής ηλεκτρικών σκούτερ, που παρουσίασε πρόσφατα το αναδιπλούμενο GiGi.

To scooter κατασκευάστηκε κατά παραγγελία της ομώνυμης ολλανδικής εταιρίας και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται – και επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του – μπορεί να διπλώσει στα τρία και να αποθηκευτεί ή ακόμα και να μεταφερθεί με τρένο ή αυτοκίνητο. Η παραγωγή του GiGi θα αρχίσει μέσα στο 2014.

Φάση 1: Ανοικτό, λειτουργικό

Φάση 1: Ανοικτό, λειτουργικό

Φάση 2: Μισοδιπλωμένο, έτοιμο για...

Φάση 2: Μισοδιπλωμένο, έτοιμο για…

... πλήρες δίπλωμα, που πιάνει ελάχιστο χώρο και μεταφέρεται εύκολα

… πλήρες δίπλωμα, που πιάνει ελάχιστο χώρο και μεταφέρεται εύκολα

Είναι γνωστό ότι οι Ολλανδοί δείχνουν μεγάλη συμπάθεια στα ηλεκτρικά οχήματα και σκοπός της ολλανδικής GiGi που σχεδίασε και παρήγγειλε το ομώνυμο σκούτερ για να κατασκευαστεί στην Govecs ήταν να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ, μικρό, “καθαρό”, πρακτικό και οικονομικό μέσον.

Το GiGi συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου, από πλευράς ήσυχης και φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας, αλλά και του σκούτερ με ισχύ και άνεση. Τώρα το σκουτεράκι αυτό γίνεται και “μια σταλιά” για να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται εύκολα. 

Με δυο κινήσεις το σκούτερ γίνεται... "μισό"

Με δυο κινήσεις το σκούτερ γίνεται… “μισό”

Το βάρος του GiGi είναι μόλις 30 κιλά και η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει είναι 25 χ.α.ω. Το μεταξόνιό του είναι 92 εκατοστά και ο κινητήρας του είναι brushless, που χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου και αρκεί για 35 χιλιόμετρα διαδρομής.

 Το σκούτερ μπορεί να διπλώσει με δυο απλές κινήσεις και τα λάστιχα καταλήγουν παράλληλα μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο το βάρος του σκούτερ-αποσκευή μοιράζεται και στους δυο τροχούς, κι έτσι ο χρήστης μπορεί να το σπρώχνει σαν καροτσάκι μπροστά του.

Να και το GiGi Govecs σε πλήρη ανάπτυξη. Μια σταλιά σκούτερ εδώ που τα λέμε...

Να και το GiGi Govecs σε πλήρη ανάπτυξη. Μια σταλιά σκούτερ εδώ που τα λέμε…

Η πλήρης φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας απαιτεί λιγότερο από 4 ώρες φόρτισης, ενώ μετά από τις πρώτες 2,5 ώρες η μπαταρία είναι κατά 80% φορτισμένη.

 Σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το Govecs GiGi καθώς και άν θα εισαχθεί και πότε στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ