fbpx

GEMINI VERACRUZ 125: Κλασικό ναι, ακριβό όχι

 Το προσιτό ρετρό

Παρότι οι σκουτερίστες και οι σκουτερίστριες έχουν την τάση να συνδέουν τα κλασικά σκούτερ με υψηλότερες τιμές, υπάρχουν στην αγορά προτάσεις που και ρετρό γραμμές διαθέτουν, αλλά και χαμηλές συμφέρουσες τιμές. Μια από αυτές τις προτάσεις είναι το κομψό Gemini Veracruz 125, με τιμή κοντά στα 1.600 ευρώ.

Κατασκευάζεται από μεγάλη κινεζική εταιρία με πείρα στο χώρο των δύο τροχών και των σκούτερ και εισάγεται από μια γνωστή και καθιερωμένη στο χώρο εταιρία, την Mototrend SA (αντιπρόσωπο της Kymco και της Voge, μεταξύ άλλων).

Το ιδιαίτερα συμπαθητικό (και στις φωτογραφίες και ζωντανά) Gemini Veracruz 125  διαθέτει τη φινέτσα μιας άλλης εποχής , κάτι που γοητεύει πολλούς και πολλές.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία του παρελθόντος, αλλά και μοντέρνες λύσεις (όπως φωτιστικά σώματα LED) το Gemini Veracruz 125 εμπίπτει στην κατηγορία των modern classic μοντέλων.

Είναι τα έντονα χρωμιωμένα πλαϊνά διακοσμητικά στοιχεία, η καλλίγραμμη ποδιά και το σχήμα του προβολέα, η “γραβάτα” και η γρίλια στη βάση της, που κάνουν το Veracruz να θυμίζει κυρίως Lambretta. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το όνομα και οι γραμμές της θρυλικής ιταλικής εταιρίας έγιναν πολύ της μόδας τώρα τελευταία.

Το σίγουρο είναι ότι το σκούτερ διαθέτει έντονο χαρακτήρα πέρα από την κομψότητά του, που τονίζεται από την καλοφτιαγμένη διαφορετικού χρώματος σέλα.

Το Gemini Veracruz 125 έχει τετράχρονο αερόψυκτο κινητήρα προδιαγραφών Euro4 με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Ο κινητήρας είναι διβάλβιδος, αερόψυκτος και αποδίδει 8,2 ίππους στις 7.000 rpm και ροπή 7.5 Nm στις 6.000 rpm. Για την εκκίνηση του κινητήρα υπάρχει μίζα, αλλά και μανιβέλα.

Όπως οφείλει ένα κλασικό σκούτερ, δεν διαθέτει μεγάλους τροχούς, αλλά 12 ιντσών με κομψές μαύρες χυτές ζάντες με ασημένιο σιρίτι. Δισκόφρενο υπάρχει και στον μπροστινό (260mm με δαγκάνα δύο εμβόλων) και στον πίσω τροχό, τα οποία συνδυάζονται με σύστημα CBS (συνδυασμένη λειτουργία φρένων) για πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα.

Τηλεσκοπικό είναι το πιρούνι, με τα αμορτισέρ να ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση τους. Το βάρος είναι χαμηλό και δεν ξεπερνάει τα 112 κιλά, με το ντεπόζιτο να χωράει 6,2 λίτρα.

Σημαντική είναι η ύπαρξη του επίπεδου δαπέδου, το οποίο παρέχει και άγκιστρο αποσκευών για καλύτερη μεταφορά μικροαντικειμένων. Χώρος υπάρχει και κάτω από τη σέλα, που χωράει ένα κράνος.

Τα όργανα είναι ψηφιακά, ενώ για να διατηρείται το ύφος, το στροφόμετρο είναι αναλογικό.

Η τιμή του Gemini Veracruz 125 είναι στα 1.665€

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2, gemini-motors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ