fbpx

Felo FW03: Έρχονται μηνύσεις από τη Honda;

Ρετρό-χωματερό copy-paste, αλλά σε ηλεκτρικό

Αντιγράφοντας στεγνά και ξεδιάντροπα το θρυλικό, τουλάχιστον για κάποιες αγορές, και καινοτόμο πριν από 30 χρόνια Honda ΕΖ 9 Cub 90, η κινεζική Felo παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό σκούτερ που το λέει FW03 και που προς το παρόν μένει στο στάδιο του πρωτότυπου. Με βλέψεις για την παραγωγή, εφόσον όμως ξεπεραστεί το εμπόδιο των copyright της Honda…

Δεν νομίζουμε ότι το Felo FW03 θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας – ούτε καν εντός! – παρότι έχουν ανακοινωθεί και τιμές (κοντά στα 2.500 ευρώ) αφού η Honda, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.

Το παράξενο είναι ότι η Felo είναι μια εταιρία που μέχρι στιγμής είχε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής και παρουσίαζε ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες και σχεδιαστικά και κατασκευαστικά, δείχνοντας ότι δεν υιοθετεί την παλιά, κακή συνήθεια των (μικρών συνήθως είναι αλήθεια) Κινέζων κατασκευαστών να αντιγράφουν χωρίς ντροπή… ό,τι τους γυάλιζε, από Γιαπωνέζους ή Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Το Honda Cub EZ-9 που παράχθηκε από τη Honda επί πέντε χρόνια, παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και το έχουμε καλύψει ιστορικά όπως του αξίζει σε ένα εκτενές άρθρο στο Scooternet, μιας και ήταν ένα καινοτόμο, πολύ “έξυπνο” και διασκεδαστικό σκούτερ για χρήση εντός και εκτός δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: HONDA CUB EZ-9, 1991-1996: O παππούς των Crossover

To αυθεντικό Honda Cub EZ-9

Για να δείτε μάλιστα πόσο επηρέασε αργότερα τον χώρο των σκούτερ, ακόμα και η Piaggio το αντέγραψε, παρουσιάζοντας τα ευπώλητα Typhoon 50, 80, 125 με την ίδια “κοψιά”, χαρακτήρα και προορισμό εντός και εκτός δρόμου!

Πέρα από το σχήμα του Felo FW03 που είναι “ρετρο-χωματερό”, αφού πρόκειται για ένα σκούτερ με χοντρούς τροχούς και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 4 kilowatt και ιπποδύναμη 5,3 ίππων (αντίστοιχο συμβατικού 50αριού), αλλά καλή ροπή, όπως γίνεται με τους ηλεκτροκινητήρες, στα 2,0 kgm.

Οι μπαταρίες λιθίου είναι 48V και των 30Ah και απαιτούν για την πλήρη φόρτιση τους 6-8 ώρες.

Οι τροχοί του Felo FW03 είναι 12 ιντσών μπροστά και 10 ιντσών πίσω και φορούν τρακτερωτά λάστιχα 100/90 και 130/90 αντίστοιχα, ενώ τα φρένα είναι φυσικά δισκόφρενα.

Υποτίθεται πως το FW03 θα λανσαριστεί στην κινεζική αγορά σε δύο εκδόσεις, μια δρόμου με μεγαλύτερη αυτονομία 120 χιλιομέτρων, και μια On-Off με αυτονομία 100 χιλιομέτρων.

Μένει να δούμε αν και κατά πόσον θα βγει στην κινεζική αγορά το Felo FW03, γιατί είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για μια ακόμα κίνηση promotion του ονόματος της εταιρίας.

Φανταστείτε ότι ούτε το πρώτο τους καινοτόμο, ηλεκτρικό σκούτερ, που έχει παρουσιαστεί εδώ και δυο χρόνια (το Felo FW06), δεν έχει αξιωθεί να περάσει ακόμα στο στάδιο παραγωγής και πώλησης, ούτε καν στην Κίνα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ