fbpx

FB Mondial Imola 125: Καθαρά Sport – όνομα θρύλος

Το πρώτο σκούτερ της FB Mondial

Έχοντας στο DNA του το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της FB Mondial, έρχεται το πρώτο σκούτερ της φίρμας από το Μιλάνο της Ιταλίας, με το όνομα της φημισμένης πίστας Imola και εμφάνιση… φυσικά σπορ

Είναι η δυναμική εμφάνιση που κάνει τη διαφορά σε αυτό το νέο σκούτερ που κινείται από έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα. Με όνομα βαρύ, Imola, από τη διάσημη πίστα Autodromo Enzo de Dino Ferrari στην περιοχή της Emilia-Romagna.

Η FB Mondial έχει δημιουργήσει για το 2022 ένα mini GT, ένα μικρό, compact σκούτερ πόλης που βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με αυτή των Honda PCX, Yamaha NMAX, SYM Jet X, αλλά με ιδιαίτερο design και με την ιταλική σημαία στα πλευρά του.

Το FB Mondial Imola 125 κινείται από τετράχρονο αερόψυκτο, 4βάλβιδο κινητήρα κυβισμού 125 cc (με ηλεκτρονικό ψεκασμό) προδιαγραφών Euro5.

Η απόδοσή του είναι 11 hp στις 8.000 rpm και 10 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Τα φώτα του FB Mondial Imola 125 είναι Full-LED, για την εκκίνηση υπάρχει keyless σύστημα, και όσον αφορά τις αναρτήσεις, το Imola διαθέτει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι στον μπροστινό τροχό και μονό αμορτισέρ λαδιού-αερίου στον πίσω, που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτισή του.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, ενώ υπάρχει δισκόφρενο διαμέτρου 200 mm στον μπροστινό τροχό με δαγκάνα δύο εμβόλων και δισκόφρενο διαμέτρου 195 mm στον πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου, τα οποία χρησιμοποιούν σύστημα CBS.

Η FB Mondial, που ιδρύθηκε το 1929, κυριαρχούσε στις μικρές κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για πολλά χρόνια, κερδίζοντας 5 πρωταθλήματα από το 1949 μέχρι το 1957, μετά έφυγε από τους αγώνες βοηθώντας τη Honda με την τεχνολογία της.

Αργότερα χρεοκόπησε για να επιστρέψει με νέο σχήμα και χρηματοδότη το 2014, παρουσιάζοντας πολύ όμορφες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες 125 και 300 κυβικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ