fbpx

Fantic Issimo City: Ξεκίνησε η παραγωγή του στην Ιταλία

Ευρωπαϊκό προϊόν, υψηλής αισθητικής και ποιότητας

Το Fantic Issimo City ξεχωρίζει στο χώρο όχι μόνο των ηλεκτρικών σκούτερ, αλλά και του ευρύτερου χώρου γενικότερα, με την υψηλή του αισθητική, την έξυπνη σχεδίασή του, καθώς και με το γεγονός ότι είναι ευρωπαϊκό προϊόν, αφού κατασκευάζεται και συναρμολογείται στην Ιταλία.

Η Motori Minarelli, η ιταλική κατασκευάστρια κινητήρων και θυγατρική της Fantic Motor,  γιόρτασε την έναρξη παραγωγής του νέου Issimo City, ενός 100% ηλεκτρικού και Made in Italy σκούτερ!

Μετά την παρουσίαση του Fantic Issimo στην EICMA, τον περασμένο Νοέμβριο, γιορτάστηκε πρόσφατα στο εργοστάσιο 2 της Motori Minarelli, η έναρξη της παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της Fantic Motor.

Η τελετή συγκέντρωσε τους εργαζόμενους των δύο εταιριών Motori Minarelli και Fantic Motor που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί επίτιμοι καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο σύμβουλος ανάπτυξης οικονομίας και εργασίας της Περιφέρειας Emilia-Romagna, ο αντιδήμαρχος της Μπολόνια και λοιποί τοπικοί άρχοντες.

Η μέρα αυτή θέτει ένα νέο σημείο εκκίνησης και σηματοδοτεί την αρχή μιας ολοένα και πιο οικολογικής μετάβασης στην καθημερινή μετακίνηση. Είναι επίσης μια μεγάλη ημέρα για την Fantic που επιστρέφει στις ρίζες της, δηλαδή τα δίτροχα (μοτοποδήλατα και μικρές μοτοσυκλέτες) για κίνηση στην πόλη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο 2, όπου δημιουργήθηκαν δύο νέες και πολύ σύγχρονες γραμμές παραγωγής αφιερωμένες στην πράσινη κινητικότητα.

Η γραμμή που προορίζεται για την παραγωγή του Issimo City περιλαμβάνει 18 σταθμούς εργασίας, οι οποίοι πληρούν όλους τους ποιοτικούς ελέγχους και συνδέεται με εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της εταιρίας, που εγγυάται τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της παραγωγής.

Στο τέλος της γραμμής παραγωγής υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου, στον οποίο εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες παραγωγής σε πραγματικό χρόνο.

Στο τέλος του κύκλου παραγωγής πραγματοποιείται η πλήρης χαρτογράφηση του σκούτερ.

Με αρχική δυνατότητα παραγωγής 100 μονάδων την ημέρα, για το πρώτο έτος η Fantic θα πετύχει μια παραγωγή περίπου 20.000 ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Fantic Issimo City, μαζί με τα Issimo 45, Issimo 25 και το σκούτερ TX συμπληρώνουν τη σειρά Urban Mobility.

To Fantic Issimo City στην πρόσφατη Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023

Όπως και τα μικρότερα αδέρφια του, το Issimo City παράγεται επίσης στο ιστορικό εργοστάσιο Minarelli Motori στη Μπολόνια και ξεχωρίζει αισθητικά και τεχνολογικά, αφού διαθέτει ένα πρωτοποριακό και πρωτότυπο σχέδιο που χαρακτηρίζεται από ένα περίτεχνο πλαίσιο χωροδικτύωμα από αλουμίνιο και μεγάλες ζάντες 16”.

Η γενναιόδωρη διάμετρος των τροχών είναι το βασικό χαρακτηριστικό για χρήση με ασφάλεια, ξεπερνώντας εύκολα τα εμπόδια της πόλης, ειδικά όταν υπάρχουν κακής ποιότητας και επιφάνειας δρόμοι (βλ. π.χ. Ελλάδα).

Το Fantic Issimo City, θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση L1 και αργότερα και στην έκδοση L3, εξοπλισμένο με μπαταρία στάνταρ 2,2 kWh που μπορεί να αναβαθμιστεί έως και 4,4 kWh, εξαλείφοντας το άγχος επαναφόρτισης.

Η αυτονομία θα είναι 72 km σύμφωνα με τον κύκλο WMTC, τα οποία χιλιόμετρα μπορούν να φτάσουν και πάνω από 140 km σε περίπτωση διπλής μπαταρίας.

Το Fantic Issimo City το είδαμε πρόσφατα και στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Αθήνας στο περίπτερο της αντιπροσωπείας και σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το κομψό και έξυπνο ηλεκτρικό σκούτερ με τους μεγάλους τροχούς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fantic.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ