fbpx

EVOMOTO CRUISE 125i CBS, 2018: Ρετρό και οικονομία

Το κλασικό δε χρειάζεται να είναι κι ακριβό

Υπάρχουν τα ακριβά σκούτερ, υπάρχουν και τα ακριβότερα. Υπάρχουν τα οικονομικά, υπάρχουν και τα οικονομικότερα. Ένα από αυτά είναι και το νέο 125άρι της Evomoto, με την υπογραφή της εταιρίας Γκοργκόλης ΑΕ.

Το νέο Evomoto Cruise 125i CBS, προδιαγραφών Euro4, έχει μια τιμή που δεν ξεπερνάει τα 1.595 ευρώ και αισθητικά κινείται προς την πλευρά των ρετρο-μοντέρνων σκούτερ πόλης, που προτιμούν τις κλασικές παρά τις σπορ γραμμές.

Το Cruise 125 είναι φτιαγμένο για να προσφέρει ευχάριστη και άνετη μετακίνηση στην πόλη, διαθέτοντας άνετο, επίπεδο δάπεδο, διπλή σέλα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για την κατηγορία του.

Με περισσότερες καμπύλες, παρά γωνίες και χρωμιωμένες λεπτομέρειες η σέλα έχει κάλυμα χρώματος ανοικτού καφέ, δημιουργώντας μια καλαίσθητη αντίθεση και στους δυο συνδυασμούς χρωμάτων που διατίθεται το σκούτερ: μαύρο και κόκκινο.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών και υπάρχουν δισκόφρενα μπροστά και πίσω (220 και 190 mm, αντίστοιχα) με δαγκάνες 2 εμβόλων. Το Evomoto Cruise 125i διαθέτει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, για περισσότερη ασφάλεια κατά την επιβράδυνση.

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, 2βάλβιδος, αερόψυκτος με ψεκασμό και αποδίδει 7,5 ίππους τις 7.500 rpm. Η εκκίνηση γίνεται είτε από μίζα, είτε από μανιβέλα, ενώ στην κεντρική κλειδαριά (απ’ όπου ανοίγει και η σέλα) υπάρχει αντικλεπτική φραγή.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες, μπροστά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δυο αμορτισέρ που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους σε 5 θέσεις.

Τα φώτα θέσης, τα φλας και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα είναι τύπου LED, υπάρχει αποθηκευτικός χώρος και στην ποδιά με παροχή USB, άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών, πλάγιο και κεντρικό σταντ.

Το βάρος του Evomoto Cruise 125i CBS είναι χαμηλά στα 112 κιλά, όπως χαμηλά είναι και το ύψος της σέλας του, με το ρεζερβουάρ να χωράει 6,2 λίτρα.

Εκτός από το 125 υπάρχει και Evomoto Cruise 50 κυβικών, επίσης με τετράχρονο κινητήρα, που τροφοδοτείται από καρμπυρατέρ και έχει ταμπούρο στον πίσω τροχό.

Περισσότερες πληροφορίες: Γκοργκόλης ΑΕ, Θησέως 312 – Καλλιθέα, 210 9521108, υπόλοιπη Ελλάδα 24310 56200, evomoto.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ