fbpx

ECOJUMBO: ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ

Ηλεκτρικό, που μοιάζει με συμβατικό

 Όταν λέμε “επιτυχημένο” δεν εννοούμε ότι το EcoMission ΕcoJumbo έσπασε τα ταμεία… απλά αυτό το σκούτερ κατάφερε να γίνει το πιο ευπώλητο ηλεκτρικό σκούτερ στην Ιταλία, με βασικό εφόδιο την εμφάνισή του. 

 Η εταιρία Ecomission ιδρύθηκε το 2007 στη Τζένοβα της Ιταλίας και το πρώτο της μεγάλο project ήταν η κατασκευή 500 ηλεκτρικών σκούτερ μετά από παραγγελία του ιταλικού υπουργείου μεταφορών.

Μπορεί βέβαια η εταιρία – με εγκαταστάσεις 2.000 τετραγωνικών μέτρων – να ισχυρίζεται ότι τα σκούτερ της είναι “Made in Italy”, τα σκούτερ να φορούν ιταλικές σημαίες στη σέλα, αλλά και το Ecojumbo συναρμολογείται από πολλά εξαρτήματα που είναι κατασκευασμένα στην Κίνα. Ακόμα και η γραμμή παραγωγής της EcoMission έχει εισαχθεί από την Κίνα. Η παραγωγή της εταιρίας είναι χαμηλή προς το παρόν, με στόχο τα 50 σκούτερ τον μήνα. 

Η εταιρία EcoMission που σχεδίασε το EcoJumbo ισχυρίζεται ότι το ηλεκτρικό σκούτερ είναι: ισχυρό, ήσυχο και κυρίως οικονομικό, ένα υψηλής τέχνης ηλεκτρικό σκούτερ με επιθετική εμφάνιση που μοιάζει με συμβατικό σκούτερ”, εκεί ακριβώς είναι το κόλπο της ιταλικής σχεδίασής του. Το EcoJumbo έχει καπάκια δεξιά και αριστερά που το κάνουν να μοιάζει με συμβατικό, είναι πιο “γεμάτο” στην περιοχή γύρω από τον κινητήρα, με αποτέλεσμα να μην φαίνεται φτωχό, “άδειο” και να ξενίζει το μάτι του παρατηρητή.

 Οι μπαταρίες του EcoJumbo είναι σιλικόνης και ο φορτιστής 60V 8Amp χρειάζεται 4 μόνο ώρες για να τις φορτίσει πλήρως. Το μήκος του φτάνει τα 1.900 χιλιοστά και το ύψος της σέλας τα αρκετά 830 χιλιοστά. Μπροστά και πίσω υπάρχουν δισκόφρενα.

Στον κινητήρα υπάρχει λειτουργία όπισθεν, η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 90 χ.α.ω και η αυτονομία του τα 70 περίπου χιλιόμετρα, αναλόγως τον τρόπο οδήγησης.

Το EcoJumbo διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας, φορτίζοντας τις μπαταρίες του όταν το σκούτερ κατεβαίνει κατηφόρες ή φρενάρει με τη χρήση υπολογιστή, μέσω του οποίου ο αναβάτης μπορεί να προγραμματίζει τον τρόπο λειτουργίας του σκούτερ (economy και speed), σύμφωνα με τις ανάγκες μετακίνησής του. Η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 3.650 ευρώ.

Η δίχρωμη σέλα, τα φώτα LED και ο χώρος για ένα φουλφέις κράνος κάτω από την σέλα συμπληρώνουν την εικόνα του best seller ηλεκτρικό σκούτερ στην Ιταλία, που έκλεισε την χρονιά του 2012 με μόλις 75 κομμάτια. Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά σκούτερ πάντως και στην γειτονική Ιταλία προβλέπει την αύξηση στις πωλήσεις ακόμα και κατά 100%…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ