fbpx

ECCITY MODEL 3: Γαλλο-Ελληνικό και ηλεκτρικό!

Δυο τροχοί πίσω και ηλεκτροκίνηση

Το τρίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ της γαλλικής Eccity, που ονομάζεται απλώς… Model 3, χρησιμοποιεί σαν βάση ένα σκούτερ της ελληνικής εταιρίας Nipponia, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια κυρίως στο εξωτερικό.

Η ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρία σκούτερ και μοτοσυκλετών Nipponia εδώ και χρόνια διαθέτει τα προϊόντα της σε αγορές του εξωτερικού, εντός και εκτός Ευρώπης.

Στη γαλλική αγορά η Nipponia συνεργάζεται  ήδη από το 2014, με την εταιρία Εccity, η οποία διαθέτει στην αγορά ηλεκτρικά σκούτερ που χρησιμοποιούν το όνομα Artelec.

Εάν οι γραμμές του Εccity Model 3 σας φαίνονται οικείες, είναι επειδή έχετε καλή μνήμη και θυμάστε την ιδιαίτερη εμφάνιση του παλαιότερου σκούτερ Nipponia Arte.

Το Eccity Model 3 που είναι προϊόν μιας μεγάλης καμπάνιας crowdfunding του 2019, διατήρησε τον σχεδιασμό των ελληνικών σκούτερ, τα οποία έχει σχεδιάσει ο Σωτήρης Κωβός, ενώ τώρα στο πίσω μέρος υπάρχουν δυο τροχοί αντί για ένας.

Με ρετρό στυλ που παραμένει αρμονικό με την εποχή μας, το Εccity Model 3 απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ιδιώτες. Η διάθεσή του στη γαλλική αγορά ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και ο κινητήρας όσο και οι επιδόσεις του το κατατάσσουν στην κατηγορία L3e, άρα είναι ισοδύναμο με ένα συμβατικό 125. Έτσι το Eccity Model 3 μπορεί να οδηγηθεί με άδεια Α1, Α2 ή Β.

Στις στροφές, κλίση μπορεί να πάρει το κυρίως σκούτερ, μέσω αρθρώσεων, με τους πίσω τροχούς να παίρνουν την αντίστοιχη κλίση και να διατηρούν διαρκώς την επαφή τους με την άσφαλτο.

Όπως είπαμε παραπάνω, το Model 3 δανείζεται σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογία και τα μέρη των συμβατικών σκούτερ Arte, μπορεί να μεταφέρει έως 2 άτομα, ενώ τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 5 kW.

Οι κινητήρες brushless αναπτύσσουν ονομαστική ισχύ έως 10 kW (13,6 ίπποι) και στιγμιαία μέγιστη ιπποδύναμη 14 kW. Η τελική ταχύτητα του Model 3 μπορεί να φτάσει έως και 110 km/h, ενώ όσον αφορά την αυτονομία, ο κατασκευαστής ανακοινώνει πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για μια θεωρητική αυτονομία η οποία ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και τις συνθήκες του δρόμου. Σε οικιακή πρίζα, το Eccity Model 3 μπορεί να φορτιστεί στο 90% μέσα σε τρεις ώρες χάρη στον φορτιστή 74V / 20A.

Το τρίτροχο σκούτερ φοράει δισκόφρενα διαμέτρου 220 mm και στους τρεις τροχούς, οι οποίοι είναι διαμέτρου 13 ιντσών. Το βάρος του είναι 190 κιλά.

Το Eccity Model 3 δεν είναι φθηνό, αφού η τιμή του ξεκινάει από τα 9.890 ευρώ, αφού αφαιρεθεί η επιδότηση του γαλλικού κράτους (η οποία είναι άμεση, κι όχι ελληνικού τύπου “πλήρωσε τώρα και ίσως κάποια στιγμή να πάρεις τα λεφτά σου”…), ενώ μπορεί να αποκτηθεί με leasing με 210 € το μήνα, λύση που σαφώς προτιμάται, ειδικά αν πρόκειται για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το σκούτερ σαν επαγγελματικό όχημα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.eccity-motocycles.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ