fbpx

Daytona Mista 125/ Mista 150: Τα μικρά Adventure

Δύο κυβισμοί, διπλή χρήση

Η Daytona μέσα από τη σειρά προϊόντων της παρουσιάζει τον πιο δυναμικό εκπρόσωπο στη νέα κατηγορία των μικρών adventure σκούτερ. Ο λόγος για το Mista που έρχεται να συναρπάσει με την εμφάνιση και τον πλούσιο εξοπλισμό του. Κορυφαίο σε επιδόσεις, κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις εξελιγμένων κινητήρων από την Daytona: 125cc – που μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου – και 150cc για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Πρόθυμα δηλώνουν τα Mista για αποδράσεις και εκτός αστικού ιστού, καθώς διαθέτουν στήσιμο αναρτήσεων και γεωμετρία με δυνατότητες για off road διαδρομές. Τα adventure scooter της Daytona έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρουν ένα παντός δρόμου σύνολο.

Τα Μista 125, Mista 150 είναι εξοπλισμένα με σύγχρονης σχεδίασης κινητήρες Daytona, τετραβάλβιδους, υγρόψυκτους, με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού της BOSCH και με κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης CVT.

Η έκδοση 125 αποδίδει 14.6PS στις 8.500 σ.α.λ, μέγιστη ροπή 12.5Nm στις 6.500 σ.α.λ. και έχει σχέση συμπίεσης 11.5:1.

Η έκδοση 150 αποδίδει 16.5ps στις 8.500σ.α.λ, με μέγιστη ροπή 14.5Nm στις 6.500 σ.α.λ. και έχει σχέση συμπίεσης 11,2:1.

Η κατανάλωση διαμορφώνεται μόλις στα 2,4Lt/100km στην έκδοση 125cc και 2,5Lt/100km (WMTC3) σε αυτήν των 150cc αντίστοιχα, όπου με ρεζερβουάρ 9,3Lt επιτρέπει αυτονομία μεγαλύτερη των 370 χιλιομέτρων.

Τα adventure σκούτερ της Daytona φέρουν πρωτοποριακό σύστημα διπλής εισαγωγής αέρα σε CVT και φίλτρο αέρα. Το σύστημα αυτό είναι τοποθετημένο ψηλότερα από ό,τι στα συμβατικά σκούτερ, κάτω ακριβώς από το υψηλότερο σημείο του κάδου της σέλας, που τροφοδοτεί με αέρα τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης CVT, προστατεύοντάς τα σε μεγαλύτερο βαθμό από σκόνη ή υγρασία που θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χρήση off road.

Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος (165mm), μεταξόνιο 1343mm, τροχούς αλουμινίου και ελαστικά διπλής χρήσης 110/80-14 μπροστά και 130/70-13 πίσω, προσφέρουν ευελιξία εντός πόλης και εκτός δρόμου.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 115mm, με φυσούνες για προστασία από σκόνη, με καλάμια διαμέτρου 35mm, που είναι μεγαλύτερη του πλησιέστερου ανταγωνιστικού adventure σκούτερ.

Πίσω φέρουν δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση, με ξεχωριστό δοχείο αερίου και διαδρομή 115mm που είναι κατά 13% μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό, προσδίδοντας βελτιωμένη άνεση και καλύτερο έλεγχο σε κάθε τύπο εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης δοκιμή Daytona Mista 150

Τα Daytona Mista 125 και 150 έρχoνται με δικάναλο ABS και στις δύο εκδόσεις 125cc και 150cc, με δύο δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα -256mm εμπρός και 220mm πίσω- και δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά και ενός πίσω.

Τα Mista διαθέτουν τέσσερεις ισχυρούς προβολείς πορείας LED, με ομοιόμορφη και ευρεία δέσμη.

Τα φώτα ημέρας (DRL) έχουν σχήμα τεθλασμένων γραμμών που εκτείνονται μέχρι το άνω εξωτερικό τμήμα της μάσκας και προσδίδουν στο σκούτερ έναν ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα. Κάτω από τα φώτα ημέρας βρίσκονται τα δυναμικά φλας (Dynamic Turn Signals), με τις λυχνίες LED να ανάβουν διαδοχικά για να υποδείξουν την κατεύθυνση της στροφής.

Παράλληλα, είναι εξοπλισμένα με προσαρμοζόμενης δέσμης φώτα στροφής (Cornering Light). Το Cornering Light έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα.

Με την ενεργοποίηση του φλας, ενεργοποιείται μία πρόσθετη δέσμη φωτός που κατευθύνεται προς το εσωτερικό της στροφής για άμεσο φωτισμό του χώρου και των “τυφλών σημείων” παρέχοντας καλύτερη ορατότητα, άνεση και ασφάλεια.

Μια ευμεγέθης οθόνη LCD 7 ιντσών παρέχει ευκρίνεια ακόμη και όταν οι ακτίνες του ηλίου βρίσκονται κάθετα σε αυτήν.

Προβάλλει πλήθος πληροφοριών και ενδείξεων στον αναβάτη, όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικό χιλιομετρητή, δύο μερικούς χιλιομετρητές, θερμοκρασία περιβάλλοντος, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού κινητήρα και στάθμη καυσίμου.

Εξοπλισμένα με σύστημα keyless, αναγνωρίζουν το επαγωγικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαθέτουν επίσης, ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού με δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού ευαισθησίας.

Η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα και μόνο με μία κίνηση σύμφωνα με τις ανάγκες σας, σε μία από τις δύο προεπιλεγμένες θέσεις.

Τα Mista προσφέρουν 23 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα όπου μπορεί να φιλοξενηθεί εύκολα ένα κράνος.

Στο εσωτερικό τμήμα της ποδιάς, ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος για τα γάντια διαθέτει 12V παροχή με kit αναπτήρα, διακόπτη απενεργοποίησης του ηλεκτρικού κυκλώματος του οχήματος καθώς και διακόπτη απενεργοποίησης της ασφάλειας λειτουργίας του πλαϊνού σταντ.

Η θύρα USB 5V 2A είναι τοποθετημένη σε ιδανική θέση, για τη φόρτιση συσκευής GPS ή Smartphone που θα τοποθετηθεί στο τιμόνι.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται και χειρολαβή συνεπιβάτη με ενσωματωμένη σχάρα για την τοποθέτηση μιας βαλίτσας.

Τα Mista διατίθενται σε πλούσια γκάμα χρωματικών επιλογών χωρίς διαφοροποίηση τιμής, επιτρέποντας τον ενδιαφερόμενο να επιλέξει το χρώμα που πραγματικά του ταιριάζει χωρίς περιορισμούς. Πέντε λιτές εκδόσεις Black, Red, Grey, Light Green και White – Mat Blue καθώς και μία σπορ έκδοση Black – Orange με δυναμικά γραφικά που συνδυάζονται με πορτοκαλί ζάντες.

H τιμή του Daytona Mista 125 είναι 3.495 ευρώ και του Dymoto Mista 150 3.545 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα adventure σκούτερ Dymoto by Daytona μέσα από το site της EVOMOTO στο www.gorgolis-evo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ