fbpx

CUSHMAN 2, 2019: Made in California!

Μια τίμια επιστροφή του ονόματος

Κι όμως, φτιάχνονται σήμερα στις ίδιες γραμμές του τότε. Τα θρυλικά, παραδοσιακά, αμερικάνικα σκούτερ Cushman ζουν και βασιλεύουν στις ΗΠΑ, όπου παράγονται “με περηφάνια” όπως λένε οι νέοι ιδιοκτήτες του ονόματος, οι οποίοι πραγματικά έχουν κάνει μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια.

Μοιάζουν πολύ με τα παλιά Cushman των μέσων του προηγούμενου αιώνα, που τόσο δημοφιλή ήταν ανάμεσα στους κύκλους των φοιτητών και των κοριτσιών, αλλά και όσων ήθελαν ένα “αυθεντικό αμερικάνικο σκούτερ” για κοντινές αποστάσεις.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Jack Chalabian, ήταν 12 ετών όταν άρχισε να γυρνάει τους δρόμους του Λος Άντζελες πάνω στη σέλα ενός Cushman, μοιράζοντας εφημερίδες σε σπίτια.

Τώρα, στα 76 του, ο κύριος Chalabian βρίσκεται πάλι στη σέλα ενός Cushman, με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά  το Cushman είναι δικής του σχεδίασης και κατασκευής.

Πρόκειται για  τη ρέπλικα ενός σκούτερ σχεδιασμένου πριν από 78 χρόνια, που όμως έχει δεχθεί τη μοντέρνα τεχνολογία σε καίρια σημεία, όπως για παράδειγμα στους κινητήρες που είναι είτε 265, είτε 404 κυβικών και στα φρένα που είναι της Brembo.

Cushman Deluxe Highlander

Όλη η “περιπέτεια” γύρω από την επαναφορά των ρέπλικα των Cushman στην αγορά ξεκίνησε όταν ο κύριος Chalabian αγόρασε ένα σκούτερ του 1948 σαν αυτό που οδηγούσε όταν ήταν παιδί. Αφού πρώτα το ανακατασκεύασε, “έκανε τάμα” να το οδηγεί πού και πού, για να θυμάται τα παλιά.

Κάθε φορά που το έβγαζε στο δρόμο, όλο και κάποιος τον ρωτούσε πληροφορίες γι’ αυτό και δήλωνε το ενδιαφέρον του. Έτσι άρχισαν όλα. Από το ενδιαφέρον των περαστικών.

Τα σκούτερ της Cushman έχουν ιστορία πάνω από 100 χρόνια, όταν η εταιρία ξεκίνησε το 1903 (ίδιο έτος ίδρυσης με την Harley Davidson!) στο Lincoln της Nebraska.

Cushman Eagle

Mέρος της αμερικανικής κουλτούρας για παραπάνω από έναν αιώνα, οι νέοι ιδιοκτήτες και κατασκευαστές δηλώνουν περήφανοι που κατασκευάζουν ακόμα σκούτερ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ονομάζοντάς τα Cushman 2, για να ξεχωρίζουν από τα παλαιότερα.

Είναι χειροποίητα από εξειδικευμένους επαγγελματίες και τεχνικούς και φτιάχνονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Gardena της Καλιφόρνια.

Cushman Step Thru

Το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στο αυθεντικό, προϊόν εκτεταμένης έρευνας και προσεκτικού σχεδιασμού πάνω στις γραμμές που έπρεπε να μείνουν πιστές στην παράδοση.

Σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί, τη στιγμή που οι τιμές των τριών μοντέλων (Deluxe Highlander, Eagle, Step Through) που παράγει η βιοτεχνία, ξεκινούν από τις 4.600 δoλάρια και φτάνουν μέχρι τις 6.000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες: www.cushmanscooters2.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ