fbpx

CAKE ÖSA: Σουηδικό πολυ-εργαλείο…

 Πολυτάλαντο μεν – δε “βλέπεται” δε…

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Ας πούμε πρώτα ότι το Cake Ösa είναι σκούτερ. Σουηδικό σκούτερ. Ηλεκτρικό. Που μάλλον δεν το σχεδίασε κανείς. Απλά το έφτιαξαν μαθητευόμενοι μηχανικοί.

Φυσικά και κάνουμε πλάκα στον πρόλογο. Κάποιος θα είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση του Cake Ösa, δεν υπάρχει περίπτωση. Κάποιος “εξυπνάκιας” που φτιάχνοντας αυτό το δίτροχο θα ένιωσε μετά περήφανος για τη δουλειά του. Σίγουρα.

Από την άλλη, πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει μια αξία ένα δίτροχο σαν το Cake Ösa, αφού μπορεί να προσαρμοστεί σε πλήθος παραλλαγών και να έρθει στα μέτρα του ιδιοκτήτη του.

Προσπαθώντας να μπούμε στο μυαλό του σχεδιαστή, θυμηθήκαμε τη … “σουηδικότητα”, αυτό που προσπαθεί να πουλήσει και το ΙΚΕΑ (με προϊόντα που μόνο όνομα έχουν σουηδικό και εξαιρετικά λιτό σχεδιασμό).

Απλό, απλούστατο στην κατασκευή, το Cake Ösa παίρνει έμπνευση, όπως λένε οι δημιουργοί του, από τον πάγκο εργασίας (;). Γι’ αυτό και η μονή κεντρική ραχοκοκκαλιά είναι βαμμένη γκρίζα.

Στην πράξη είναι μια δοκός πάνω στην οποία μπορούν να στηριχτούν καλάθια, τσάντες, εργαλεία και άλλα πολλά, με την εταιρία να αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από χίλιες διαφορετικές παραλλαγές.

Χάρη στην ισχυρή του μπαταρία, το Ösa μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή πηγή ενέργειας που επιτρέπει να παίρνει κάποιος ρεύμα για διάφορες δουλειές εκεί που δεν υπάρχει ρεύμα.

Από δάση, βουνά, παραλίες, μέχρι το κάμπινγκ και να βάζεις μουσική σε πάρτι… Από τις εργασίες σε απομακρυσμένα σημεία με ηλεκτρικά εργαλεία, μέχρι DJ στην ερημιά. Γι’ αυτό και το Ösa φοράει λάστιχα διπλής χρήσης. Και τελικά, τώρα που το ξαναβλέπουμε, ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα…

Περισσότερες πληροφορίες: ridecake.com

Eπίσης δείτε εδώ την άλλη δημιουργία της Cake, ένα ηλεκτρικό “ποδήλατο”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ