fbpx

BMW CONCEPT LINK: Πόσο μπροστά;

Φουτουρισμός και Φαντασία

Το BMW Motorrad Concept Link είναι ένα ιδιαίτερο maxi scooter που συνδυάζει φουτουριστικές τεχνολογίες και έχει δυνατότητες συνδεσιμότητας. Ένα 100% ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μπορεί το σχήμα του BMW Motorrad Concept Link να μην είναι του γούστου σας, ίσως να μην είναι και του δικού μας στο σύνολό του. Το σημαντικό όμως σε οχήματα που είναι concept – πειραματικά, πρωτότυπα – είναι οι λεπτομέρειες που πολλές φορές είναι μπροστά από την εποχή τους.

Τόσο μπροστά που, εμείς οι κοινοί θνητοί, δεν μπορούμε να φανταστούμε το βαθμό εξέλιξής τους ή την εφαρμογή του συνόλου και των επιμέρους εξαρτημάτων τους.

Για παράδειγμα, μπορεί ο γυμνός τροχός από τη δεξιά πλευρά του BMW Motorrad Concept Link, η σέλα, τα όργανά του να μπουν σε σκούτερ παραγωγής μετά από κάμποσο καιρό και κανείς να μην θυμάται που τα πρωτοείδε.

Τα υπερβολικά design των πρωτότυπων μοντέλων προλειαίνουν το δρόμο της αποδοχής από τον καταναλωτή. Δοκιμάζουν τις αντοχές της αισθητικής του, όσον αφορά στα νέα καινοτομικά σχήματα.

Η BMW Motorrad έχει σαν μελλοντικό στόχο, σαν όραμα την αστική μετακίνηση με σκούτερ με μηδενικές εκπομπές ρύπων, όπως ακριβώς και το ηλεκτρικό Concept Link που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

“Το BMW Motorrad Concept Link αντιπροσωπεύει μια νέα ιδέα στο χώρο της αστικής μετακίνησης”, εξηγεί ο Edgar Heinrich, Διευθυντής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

”Συνδέει τον ψηφιακό με τον αναλογικό κόσμο και δίνει έμφαση στον αναβάτη και στις ανάγκες του για κινητικότητα. Η σύνδεση της λειτουργικότητας με την ψηφιοποίηση, ενεργεί τόσο ως μέσο μεταφοράς, όσο και ως συσκευή επικοινωνίας. Για μένα το BMW Motorrad Concept Link, με το διαχρονικό στυλ του, είναι κάτι περισσότερο από ένα σκούτερ concept – είναι σύμβολο μιας νέας εποχής “.

Το σίγουρο είναι ότι το BMW Motorrad Concept Link μοιάζει περισσότερο με μια φουτουριστική έκδοση του ήδη υπάρχοντος ηλεκτρικού BMW C Evolution.

Λόγω του χαμηλού συνολικού ύψους του το ανέβασμα στη σέλα και ο χειρισμός του ογκώδους σκούτερ είναι εύκολη υπόθεση, ενώ η ύπαρξη όπισθεν στη λειτουργία του κινητήρα του εξασφαλίζει την ευκολία να ελιχθεί, καθιστώντας το ιδανικό για παρκάρισμα σε στενούς χώρους.

Η σέλα μπορεί να ρυθμίσει το μήκος της για να ταιριάζει σύμφωνα με την προτίμηση του αναβάτη!

Στο τούνελ κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για κράνος ή μικροαντικείμενα. Ο αναβάτης έχει πρόσβαση στο χώρο εύκολα, ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας μια συρόμενη πόρτα.

Με τη νέα του αρχιτεκτονική, το BMW Motorrad Concept Link συνδυάζει την εμφάνιση με τη λειτουργικότητα, είναι φινιρισμένο σε μεταλλικό τιτάνιο και το μαύρο “μέτωπο” του φέρινγκ μπροστά να κάνει κοντράστ με τις πορτοκαλί σωλήνες που “τρέχουν” στα πλάγια του σκούτερ.

Τα μινιμαλιστικό φώτα LED μπροστά, ο μονός βραχίονας της ανάρτησης πίσω, αλλά και τα όργανα είναι μοναδικά σχεδιασμένα.

Στην πραγματικότητα τα όργανα δίνουν τη θέση τους σε μια μεγάλη οθόνη αφής που ελέγχει όλες τις λειτουργίες και μπορεί να προβάλει βασικές πληροφορίες για τον αναβάτη στο παρμπρίζ – απευθείας μπροστά στο οπτικό πεδίο του αναβάτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ