fbpx

BMW C Evolution, 2014: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ… ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Πρωτοπόρο και πολύτιμο

 Aκριβά θα κοστίζει η τεχνολογία αιχμής των ηλεκτρικών σκούτερ, αφού το νέο BMW C-Evolution, που θα διατίθεται κανονικά στην αγορά το 2014 θα κοστίζει πάνω από 15.0 χιλιάδες ευρώ.

Παρουσιάστηκε επίσημα στην EICMA 2013 στο Μιλάνο σαν μοντέλο παραγωγής, το ηλεκτρικό σκούτερ του βαυαρέζικου εργοστασίου που αποδίδει 47,5 ίππους και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 120 km/h και αυτονομία 100 km. Κι εδώ, δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μιλάμε για το καλύτερο ηλεκτρικό σκούτερ του κόσμου…

Το BMW C Evolution, δεν είναι σημαντικό μόνο επειδή είναι το πρώτο “πράσινο” σκούτερ της BMW, αλλά και το πρώτο ηλεκτρικό δίτροχο της εταιρίας, με στοιχεία επιθετικότητας, αλλά και επιβολής στο design του. Μετά από εξαντλητικές δοκιμές ετών το πρωτότυπο ηλεκτρικό maxi scooter πέρασε στην παραγωγή κι έτσι η BMW Motorrad έκανε τα επίσημα βαφτίσια του C Evolution.

Το BMW C Evolution έρχεται να κλείσει την τριάδα των σκούτερ της εταιρίας που υποσχέθηκε “Αστική Μετακίνηση” (Urban Mobility) στη μορφή των δυο γνωστών μας maxi scooter, των C 600 Sport και C 650 GT , με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ της BMW έχει 4 διαφορετικά mode (προγράμματα) λειτουργίας: “Road”-για μέγιστη επιτάχυνση, το “Eco Pro”-για μειωμένη επιτάχυνση, το “Sail”-χωρίς ανάκτηση ενέργειας στο φρενάρισμα και το “Dynamic”-για μέγιστη επιτάχυνση και υψηλή ανάκτηση ενεργείας κατά την επιβράδυνση.

 Από πλευράς πλαισίου το C Εvolution δεν χρησιμοποιεί παραδοσιακό σκελετό, αφού το βασικό στέλεχός του είναι η θήκη της μπαταρίας, φτιαγμένη από χυτό αλουμίνιο που στηρίζει το στέλεχος του λαιμού του πιρουνιού και ένα υποπλαίσιο. Η ανάρτηση μπροστά είναι ένα τηλεσκοπικό, ανεστραμμένο πιρούνι και πίσω ένα αμορτισέρ τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά. Όπως κάνει μέ όλα της τα δίτροχα η BMW Motorrad για αυξημένη ασφάλεια προμηθεύει το C Εvolution με ένα σύστημα ABS.

Επίσης το νέο C Εvolution έχει εφοδιαστεί με ένα σύστημα που ονομάζεται Torque Control Assist ( TCA ), το οποίο ελέγχει το του γλίστρημα του πίσω τροχού, κατά το άνοιγμα του γκαζιού, όταν η πρόσφυση του δρόμου είναι μειωμένη. Δηλαδή ένα traction control.

 Διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες υπάρχουν πάνω στο C Εvolution: όπισθεν, LED για φως ημέρας, θερμαινόμενα γκριπς και μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT για τις πολυπληθείς χρήσιμες πληροφορίες του αναβάτη.

Η τιμή του BMW C Evolution, που θα εμφανιστεί σύντομα μέσα στο 2014 έχει οριστεί στην Ιταλία στα 15,750 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ