fbpx

BMW C 400 GT, 2019: Tα 400 ταξιδεύουν

Δεύτερο βήμα στα μεσαία και μάλιστα “τουριστικό”

Όπως είχαμε ενημερώσει με αποκλειστικές μας πληροφορίες εδώ και μήνες η BMW – όπως είχε κάνει και στην περίπτωση των C 650 στο παρελθόν – προχώρησε στη δημιουργία ενός δεύτερου σκούτερ C 400 για τουριστική χρήση, που ονομάζεται BMW C 400 GT. Όπου το “GT” μεταφράζεται σαν “τουρισμός μεγάλων αποστάσεων”.

Έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι η BMW θέλει να μπει στην κατηγορία των σκούτερ, αλλά με τον δικό της ιδιαίτερο δρόμο. Το μαρτυρά η αισθητική των δυο C 400 που μπήκαν σαν δυναμική σφήνα στη μεσαία κατηγορία.

Ένα χρόνο πριν, η εταιρία παρουσίασε στις εκθέσεις το BMW C 400 X το οποίο αναμένεται σύντομα στη χώρα μας – και τώρα, στο σαλόνι του Μιλάνου λανσάρει το BMW C 400 GT, χρησιμοποιώντας κοινή πλατφόρμα (πλαίσιο, κινητήρας, αναρτήσεις, τροχοί, κ.λπ).

Είναι οι γωνίες, είναι τα κοψίματα στο σώμα του σκούτερ, είναι το ψηλό τούνελ ανάμεσα στα πόδια, η μεγάλη “απότομη”, σχεδόν κάθετη ποδιά, που κάνουν το σκούτερ να ξεχωρίζει, κι όλα αυτά γίνονται αντιληπτά από το μάτι του παρατηρητή σαν μυώδη, ρωμαλέα, το νέο 400 αποπνέει δύναμη.

Είναι και ο πρωτότυπος προβολέας, που με ενιαίο τζάμι καλύπτει τέσσερις (!) προβολείς φέρνοντας αυτοκινητιστική σχεδίαση στον κόσμο των σκούτερ, δυο κόσμοι που για πολλούς είναι κοντά: ένα σκούτερ και ιδιαίτερα ένα maxi scooter είναι ότι πιο κοντινότερο με δύο τροχούς σε ένα αυτοκίνητο…

Το νέο BMW C 400 GT είναι ένα σκούτερ μεσαίου μεγέθους και κυβισμού, προορισμού Gran Turismo, όπως λέει και το όνομά του (GT) και λόγω αυτού θυμίζει το μεγάλο του αδελφάκι, το δικύλινδρο C 650 GT.

Η BMW Motorrad δημιούργησε μια νέα κατηγορία προϊόντων της στον τομέα της αστικής μετακίνησης το 2011 με το ντεμπούτο του C 600 Sport και του C 650 GT, ως κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία των maxi scooter μεγάλου κυβισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε το C 400 X, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2017 και τώρα έρχεται το BMW C 400 GT, προσανατολισμένο στην αυξημένη άνεση και βελτιωμένες δυνατότητες σε τουριστική χρήση.

Το BMW C 400 GT κινείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 34 ίππων (25 kW), ο οποίος χρησιμοποιείται και στο C 400 X. Η μετάδοση ισχύος γίνεται μέσω κιβωτίου CVT (διαρκώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης) ενώ υπάρχει και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση ASC που προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, ειδικά σε ολισθηρές επιφάνειες.


Όπως και το BMW C 400 X, το νέο C 400 GT διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι, με ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι στο μπροστινό μέρος και δύο αμορτισέρ στο πίσω μέρος.

Τα φρένα είναι δύο δισκόφρενα μπροστά, σε συνδυασμό με έναν δίσκο πίσω, τα οποία αμφότερα συνεργάζονται με σύστημα ABS.
Παντού στα φωτιστικά σώματα χρησιμοποιείται τεχνολογία LED, ενώ υπάρχει στα εξτρά η δυνατότητα σύνδεσης μέσω του συστήματος BMW Motorrad Connectivity.
Για πρώτη φορά σε σκούτερ συναντάμε  το πολυλειτουργικό όργανο της BMW που είναι μια έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών (στον προαιρετικό εξοπλισμό, αλλιώς υπάρχει αναλογικό με οθόνη LCD) και προσφέρει πολλές πληροφορίες και δυνατότητες, ευκολία χρήσης του τηλεφώνου και ακρόασης μουσικής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα εύκολης πλοήγησης μέσω ενός πρακτικού συστήματος με βέλη.


Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του σκούτερ, μαζί με την εκτεταμένη προστασία από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, με την πλατιά ποδιά και την ψηλή ζελατίνα, περιλαμβάνει και την έξυπνη λύση αποθήκευσης κρανών (όπως και στο C 650 GT) που περιλαμβάνει τη θήκη flexcase, που χρησιμοποιείται όταν το σκούτερ είναι παρακαρισμένο, βρίσκεται κάτω από τη σέλα, επεκτείνεται προς τον πίσω τροχό όταν μπαίνουν τα κράνη ή αντικείμενα μέσα της.

Επιπρόσθετα το BMW C 400 GT διαθέτει δύο ακόμα ντουλαπάκια για μικροαντικείμενα, ενώ για περισσότερη ευχρηστία είναι εξοπλισμένο με σύστημα Keyless στον στάνταρ εξοπλισμό. Αυτό κάνει εξαιρετικά εύκολη λειτουργία εκκίνησης και της κλειδαριάς του τιμονιού, του ανοίγματος της σέλας και του ανεφοδιασμού βενζίνης.

Το βάρος του νέου σκούτερ της BMW είναι 212 κιλά γεμάτο, σαφώς βαρύτερο από το BMW C400X. Τα χρώματα του C 400 GT είναι τρία: Άσπρο, Μαύρο και Ασημί.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ