fbpx

BMW: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΚΟΥΤΕΡ 400cc;

Με κινητήρα Kymco;

 Πληροφορίες έγκυρης οικονομικής εφημερίδας στην Ταϊβάν αναφέρρουν ότι η γερμανική BMW και η ταϊβανέζικη Kymco θα προχωρήσουν σύντομα σε μια ακόμα συνεργασία, που θα έχει αυτή τη φορά σαν στόχο, τη δημιουργία ενός maxi scooter 400 κυβικών εκατοστών.

 Η κινητήρια μονάδα, θα εξελιχθεί από κοινού, αφού BMW και Kymco έχουν πραγματοποιήσει εδώ και χρόνια αξιόλογες συνεργασίες, παρουσιάζοντας από κοινού πρότζεκτ, με την Kymco να κατασκευάζει και να προμηθεύει την ευρωπαϊκή εταιρία με κινητήρες. Αυτό συνέβει, όπως είναι γνωστό, και πρόσφατα στην περίπτωση των δύο νέων σκούτερ της BMW, τα C 600 Sport και C 650 GT, με δικύλινδρο κινητήρα της Kymco. 

Για τη μελλοντική τους συνεργασία και το σκούτερ των 400 κυβικών, ο κινητήρας θα είναι μονοκύλινδρος και σαν βάση του θα χρησιμοποιηθεί ο κινητήρας του νέου Kymco X-Citing 400, το οποίο θα έρθει σύντομα επίσημα και στην χώρα μας. Ο νέος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας BMW-Kymco G5-SC, θα διαθέτει 4βάλβιδες, τροφοδοσία ηλεκτρονικού ψεκασμού και θα είναι από τους πιο εξελιγμένους τεχνολογικά της αγοράς.

Σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εφημερίδα η BMW θέλει να πατήσει πόδι και στην αγορά των σκούτερ 400 κυβικών εκατοστών. Εμείς προσθέτουμε ότι αν ισχύει αυτό το σενάριο, η εταιρία το πιθανότερο είναι να επιθυμεί να προσφέρει και ένα μικρότερο (των 650cc) σκούτερ, μεσαίας κατηγορίας, του οποίου η τιμή – σημαντικό – να βρίσκεται κάτω από το όριο των 10.000 ευρώ. Κι αυτό για να μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που έρχεται στο πρόσωπο των : Honda, Yamaha, Suzuki, Piaggio και SYM.

Το γερμανικό σκούτερ, αν εμφανιστεί βεβαίως, θα αποδίδει ιπποδύναμη μεταξύ των 35 και 40 ίππων. Είδομεν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ