fbpx

Bicose Real 5T: Το 1ο ηλεκτρικό σκούτερ της Loncin

O κινεζικός γίγας κάνει το βήμα!

Η Loncin μπαίνει δυναμικά στα ηλεκτρικά σκούτερ και παρουσιάζει μια νέα φίρμα (ή brand επί το αγγλικότερον) με το όνομα Bicose, με πρώτο μοντέλο το Real 5T. Και το παιχνίδι σοβαρεύει…

Ο γίγας κατασκευαστής από την Κίνα, η εταιρία Loncin, θα λανσάρει στο άμεσο μέλλον, ήδη από τον επόμενο χρόνο, τα ηλεκτρικά της μοντέλα κάτω από το όνομα Bicose.

Tην Loncin την γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες αρχικά από τους κινητήρες παπιών, τα παπιά και τα σκούτερ,  και αργότερα από τις συνεργασίες της με την BMW για την κατασκευή κινητήρων (μονοκύλινδρα 650 στην αρχή), κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα για τα δικύλινδρα 850 και 900 της βαυαρικής εταιρίας.

Πιο πρόσφατα μάθαμε την Loncin από τις μοτοσυκλέτες της που πωλούνται στην Ευρώπη με επιτυχία, με το όνομα Voge.

Η Bicose είναι μια ακόμα θυγατρική εταιρία που θα ενσωματωθεί στο δίκτυο της Loncin και κάτω από αυτό το όνομα θα λανσάρει ηλεκτροκίνητα δίτροχα. Η αρχή γίνεται με ένα πολύ ενδιαφέρουσας εμφάνισης ηλεκτρικό σκούτερ, το Bicose Real 5T.

Οι τεχνικές προδιαγραφές για το κομψό σκούτερ δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, ενώ οι λίγες φωτογραφίες και βίντεο που έρχονται από την Ασία δίνουν κάποιες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο μπροστινό τμήμα του σκούτερ (κεντρικά) και υπάρχει ψαλίδι/μετάδοση στον πίσω τροχό.

Το μονό αμορτισέρ της οπίσθιας ανάρτησης (στην αριστερή πλευρά) είναι σχεδόν παράλληλα τοποθετημένο με το έδαφος. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, ενώ κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος.

Υποθέτουμε ότι το σκούτερ έχει ιπποδύναμη ισάξια με αυτήν ενός συμβατικού 125αριού, κοντά στα 11kW, ενώ η αυτονομία αναμένεται κοντά στα 100 χιλιόμετρα.

Το Real 5T μπορεί να φορτιστεί μέσω πρίζας τύπου 2 (ή οικιακή), δηλαδή σε ταχυφορτιστές, είναι Keyless, ξεκινά με κάρτα και η οθόνη ανοίγει μόνο όταν ενεργοποιηθεί ο κεντρικός διακόπτης.

Ο φωτισμός είναι τύπου LED με φώτα ημέρας DLR και τελικά, το πιο σημαντικό, η εμφάνιση του Bicose είναι πρωτότυπη και πολύ προσεγμένη, κάτι που το κάνει ξεχωριστό.

Η κυκλοφορία του Bicose Real 5T στην αγορά αναμένεται μέσα στο 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ