fbpx

BENELLI PANAREA EV, 2020: Σύντομα και 125άρι

 Επιστροφή της Benelli στα σκούτερ;

Η Benelli μοιάζει να προλειαίνει το δρόμο της επιστροφής της στην κατηγορία των σκούτερ, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό σκούτερ για αρχή. Φωτογραφίες: moto125.cc

Στο παρελθόν η ιταλική Benelli είχε παρουσία και στην κατηγορία των σκούτερ με αξιόλογες προτάσεις.

Από τη στιγμή που την εξαγόρασε η κινεζική QJ, η Benelli επικεντρώθηκε στην κατασκευή μοτοσυκλετών, αφήνοντας τα σκούτερ στην επίσης θυγατρική Keeway.

Τώρα η QJ δείχνει διάθεση για επιστροφή του ονόματος της θρυλικής ιταλικής εταιρίας και η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση εμφανίστηκε στο σαλόνι του Μιλάνου.

Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι ειδικοί δημοσιογράφοι με τη δουλειά της Benelli πάνω στο σκούτερ Panarea EV, που είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ επιδόσεων συμβατικού 50αριού.

Στο μέλλον η εταιρία θα παρουσιάσει μια ακόμα έκδοση με τελική ανώτερη των 45 km/h, ανταγωνιζόμενη τις επιδόσεις ενός συμβατικού σκούτερ με κινητήρα 125 cc, κάτι το οποίο είναι επίσης μέσα στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας με το “κέλυφος” του Panarea.

Προς το παρόν βέβαια το Benelli Panarea EV σε αυτή την ηλεκτρική έκδοση χρησιμοποιεί κινητήρα της Bosch με χαμηλή ονομαστική ισχύ (1,2 kW) που μπορεί να αυξηθεί στα 2,28 kW (3,1 ίππους), με καλή ροπή 106 Nm. Άρα μιλάμε για σκούτερ επιδόσεων 50αριού.

Διαθέτει 2 μπαταρίες λιθίου της Panasonic και μπορεί να καλύψει 50 km αυτονομίας.

Χρησιμοποιεί τροχούς 12 ιντσών με δισκόφρενα και στους δυο τροχούς, και συνδυάζει αναλογικό ταχύμετρο με οθόνη LCD, ενώ μπαίνει στην κατηγορία βάρους “ultra-light” αφού ζυγίζει μόλις 76 κιλά.

Αναμένουμε την κίνηση της Benelli όσον αφορά στο συμβατικό σκούτερ με τον κινητήρα των 125 cc στη μορφή του Panarea, που εμπίπτει στην κατηγορία των ρετρό μοντέλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ