fbpx

BENELLI MACIS 125, 150 2016: Αντισυμβατικά ιταλικά

Φινέτσα σε στυλ Macis

Η σχεδίαση του Benelli Macis φωνάζει από μακριά ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη, κάνοντας το σκούτερ να ξεχωρίζει από τα “κοινά”, αποδεινύοντας ότι η διαφορετικότητα ακόμα και σε τυποποιημένα προϊόντα μιας καταναλωτικής κοινωνίας είναι εφικτή.

slider1

Τα Benelli Macis 125 και Benelli Macis 150, υποτίθεται ότι δεν είναι παρά σκούτερ πόλης με επίπεδα δάπεδα και 16άρηδες τροχούς, όπως πολλά άλλα που βλέπουμε καθημερινά. Έχουν όμως αυτό το “κάτι” στο design τους που τα κάνει ενδιαφέροντα.

Κι αυτό το κάτι – βλ. Ιταλική σχεδίαση – δεν είναι ένα, αλλά πολλά στοιχεία, όπως για παράδειγμα τα μικρότερης επιφάνειας πλαστικά καπάκια (με μεγάλα σήματα της ιστορικής φίρμας) που διακόπτουν τη ροή των γραμμών σε διάφορα επίπεδα και σημεία.

Benelli Macis 125 150-2

Όπως για παράδειγμα στο φέρινγκ-ποδιά. Με τον -καλυμένο πίσω από ένα μεγάλο τζάμι – διπλό προβολέα και τα ξεχωριστά πλαϊνά κομμάτια που είναι μικρά και έτσι αφήνουν τον μπροστινό τροχό να “ξεκολλάει” από το υπόλοιπο σκούτερ. Ή την εμπνευσμένης σχεδίασης εξάτμιση δεξιά, που καλύπτεται από πλαστικό κομμάτι και κάνει δένει περίφημα με το πλαϊνό καπάκι.

Η όψη “εντόμου” κάνει το μπροστινό επιθετικό με τα όργανα να “κρέμονται” πάνω από το ρύγχος, στοιχείο που δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοιο βαθμό πάνω σε σκούτερ – και λίγο πιο πίσω ένα αλουμινένιο χυτό, γυμνό τιμόνι ολοκληρώνει την ασυνήθιστη σχεδίαση.

Benelli Macis 125 150-3

Με κινητήρες δύο κυβισμών σε 125 και 150 κυβικά εκατοστά, με τετράχρονους, υγρόψυκτους κινητήρες, δύο βαλβίδες οι κινητήρες αποδίδουν 12,1 και 12,4 ίππους αντίστοιχα. Η τροφοδοσία γίνεται με καρμπυρατέρ 26mm και για τους δυο κυβισμούς.

Το πιρούνι είναι τηλεσκοπικό, συμβατικό με ικανά καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών και έχει διαδρομή 86 χιλιοστών, ενώ πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ.

Benelli Macis 125 150-6

Benelli Macis 125 150-4

Οι τροχοί είναι 16 ιντσών και οι ζάντες είναι περίτεχνες με 6 διπλά μπράτσα φτιαγμένες από αλουμίνιο. Τα λάστιχα έχουν διαστάσεις 100/80 και 120/80 μπροστά πίσω, ενώ και στους δυο τροχούς συναντάμε δισκόφρενο διαμέτρου 240 mm με δαγκάνα δύο εμβόλων.

Oι χρωματικοί συνδυασμοί των Benelli Macis 125 και 150 είναι μαύρο και άσπρο και οι πληροφορίες μας λένε ότι μπορεί να τα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Bel Ray Banner

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ