fbpx

Ariic Gemma 125: Με όπλο την αισθητική του

Εμφάνιση και σύστημα Start & Stop

Η Ariic κάνει το ντεμπούτο της στα δημοφιλέστατα τα τελευταία χρόνια 125 κυβικά. Το αστικό σκούτερ Ariic Gemma 125 διακρίνεται για τον κομψό σχεδιασμό του, συνοδεύεται από μια σειρά εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, ενώ έχει ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, στα 2.190 ευρώ.

Για τους λάτρεις των 125 cc, η μάρκα Ariic θα σας είναι άγνωστη αφού δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο μοντέλο της μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά. Αυτό είναι το πρώτο, ονομάζεται Gemma 125 και θα μπει κάτω από την επωνυμία Gemini Motors της Mototrend SA, που αντιπροσωπεύει εκτός των άλλων και τα σκούτερ της Kymco και της Voge.

Τώρα η Ariic μπαίνει στην αγορά, παρουσιάζοντας αυτό το σκούτερ πόλης με επίπεδο πάτωμα, το οποίο είδαμε από κοντά και στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Αθήνας.

Από αυτό που είδαμε ζωντανά, η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και εντυπωσιακοί είναι οι χρωματικοί του συνδυασμοί (γκρι, μπλε και μωβ/πράσινο), οι οποίοι ιριδίζουν, αλλάζοντας τον τόνο του χρώματος τόνο ανάλογα με το πώς πέφτει το φως πάνω του.

Το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 117 cc, με τέσσερις βαλβίδες, που παρέχει ομαλή και ευέλικτη οδήγηση. Οι 8,4 ίπποι στις 7.500 rpm και τα 9,3 Nm ροπής στις 6.000 rpm, βοηθούν το Gemma να φτάσει την τελική ταχύτητα των 90 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Μάλιστα ο πατενταρισμένος κινητήρας διαθέτει σύστημα Start/Stop (!) που τον σβήνει μόλις σταματάει το σκούτερ και τον εκκινεί γρήγορα μόλις περιστραφεί το γκάζι.

Για το Gemma 125 ανακοινώνεται από την εταιρία χαμηλή κατανάλωση καυσίμου – μικρότερη από 2.1λίτρα/100χλμ. Θεωρητικά η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 200 χιλιόμετρα καθώς διαθέτει ντεπόζιτο 4 λίτρων.

Οι μικρές του διαστάσεις και οι μεσαίας διαμέτρου τροχοί (12 ιντσών) υπόσχονται ευελιξία, σε συνδυασμό με το βάρος του συνόλου, που βρίσκεται στα μόλις 102 κιλά.

Ο εξοπλισμός του Ariic Gemma 125 περιλαμβάνει το έξυπνο κλειδί… χωρίς κλειδί (keyless), τον προβολέα και τα φωτιστικά σώματα Full LED, τη συνδεσιμότητα Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο, συνδυασμένη πέδηση δίσκος μπροστά/ ταμπούρο πίσω, CBS πέδηση.

Επίσης υπάρχει θύρα USB, έγχρωμη οθόνη TFT 3.5’’, αποθηκευτικό χώρο για κράνος κάτω από τη σέλα, διπλό και πλάγιο σταντ, καθώς κι ένα πολύ χρήσιμο χειρόφρενο!

Η τιμή του Gemini Αriic Gemma 125 όπως είπαμε και στον πρόλογο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αφού βρίσκεται κάτω από τις 2.200 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ