fbpx

YΑΜΑΗΑ ΜΑJESTY 250, 2013: ΜΟΝΟ ΓΙΑ THN ΙΑΠΩΝΙΑ

Ζηλέψτε Ευρωπαίοι

 Ένα ποιοτικό, όμορφης σχεδίασης και παράλληλα συμπαθέστατο maxi scooter που ονομάζεται Yamaha Majesty 250, απολαμβάνουν ήδη και θα απολαμβάνουν και το 2013 οι γιαπωνέζοι, συνάδελφοι σκουτερίστες. Κι εμείς… τίποτα!

Η ζήλια, όπως είναι γνωστό, είναι ανθρώπινη αδυναμία και συμβαίνει πολύ συχνά στη ζωή μας, χωρίς να το περιμένουμε μάλιστα. Όπως για παράδειγμα όταν δει κάποιος Ευρωπαίος σκουτερίστας τις φωτογραφίες που καλοσχεδιασμένου Majesty 250 της Yamaha, που προορίζεται αποκλειστικά για την τοπική, Ιαπωνική αγορά. Κρίμα…

 

Δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα η Yamaha να προσέφερε στην Ευρώπη ένα maxi scooter, μεγαλύτερων χώρων και διαστάσεων που να μπορεί να κινείται και εκτός πόλης, έστω και αν είχε κινητήρα 250 κυβικών και όχι 300 (ή κοντά στα 300cc) όπως ο ανταγωνισμός, τακτική που ακολουθείται και στην περίπτωση του ΧΜΑΧ 250.

 

Το Yamaha Majesty YP 250, (Japan Only) παρουσιάστηκε τους πρώτους μήνες της χρονιάς που διανύουμε στην ιαπωνική αγορά σαν εξέλιξη, facelift του προηγούμενου πετυχημένου, αειθαλούς μοντέλου που σημειώνει υψηλές πωλήσεις στην εκεί αγορά.

 

Αλλάζοντας το ρύγχος του φέρινγκ, τοποθετώντας τους νέους προβολείς, προτζέκτορες, έτσι ώστε να θυμίζουν R1, τη ναυαρχίδα της εταιρίας στις supersport μοτοσυκλέτες και look νυχτερίδας (ειδικά στον μαύρο συνδυασμό, γίνεται φανερό), κοντή “κοφτή” ζελατίνα και γυμνό, εμφανές, σωληνωτό τιμόνι.

 

Αν δεν μας προδίδουν τα ιαπωνικά μας (που δεν γνωρίζουμε…) τα φρένα είναι συνδυαζόμενα, ενώ οι μανέτες είναι ρυθμιζόμενες σε 5 θέσεις, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ξανασχεδιασμένος με περισσότερες ενδείξεις και λειτουργίες.

Η τιμή του Yamaha Majesty 250 φτάνει τις 702 χιλιάδες γιεν, δηλαδή κάτω από τις 6.900 ευρώ και για το 2013 θα διατίθεται και στα χρώματα “Bluish White Cocktail” και “Dark Grayish Blue Metallic”, σε ελεύθερη μετάφραση “Μπλεδίζον Άσπρο Κοκτέιλ” (!) και “Σκούρο Γρίζο-μπλέ Μεταλλικό”…

 

Όμως, για να μην αδικούμε τους Ιάπωνες και νομίζουμε ότι είναι και ευνοημένοι γενικά όσον αφορά στα μοντέλα που μπορούν να αγοράσουν και να οδηγήσουν, πρέπει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο σκούτερ που κυκλοφορεί εκεί είναι το γνωστό, αυτό που μπορούμε να αγοράσουμε κι εμείς, το Majesty 400.

To ενδιαφέρον εδώ είναι ότι στην Ιαπωνία δεν πωλείται ακόμα το Yamaha TMAX 530!!

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, υγρόψυκτος μονοκύλινδρος με ιπποδύναμη 19 ίππων στις 6,500 σ.α.λ. Το ύψος σέλας φτάνει τα 700 μόλις χιλιοστά (70 εκατοστά) και το συνολικό μήκος τα 2,1 μέτρα και το μεταξόνιο τα 1.550 χιλιοστά (μακρύ, χαμηλό, πλατύ είναι το σχήμα του). Το βάρος του άδειο πλησιάζει τα 190 κιλά (188 kg) και το ντεπόζιτο χωράει 12 λίτρα. Ο μπροστινός τροχός είναι 13άρης και ο πίσω 12 ιντσών.

Στόχος της εταιρίας, από πλευράς πωλήσεων είναι να πετύχει το Majesty 2.500 πωλήσεις μέσα στο έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ