fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2013: PEUGEOT BLASTER FURIOUS, BLASTER ICEBLADE

Ένα σκουτεράκι… θυμωμένο

 Τα Peugeot Blaster Furious και Blaster Iceblade είναι ένα από τα πρωτότυπα μοντέλα του 2013, όσον αφορά στην εμφάνιση τουλάχιστον, αφού χρησιμοποιεί στοιχεία και τεχνικές που δεν έχουμε συνηθίσει πάνω σε σκούτερ, αλλά σε μοτοσυκλέτες. Είναι αυτό το “εξωσκελετικό” στυλ που κάνει τη διαφορά, με πολλά σημεία γυμνά και άλλα τόσα καλυμμένα με μικρά πλαστικά κομμάτια.

Οι δύο προβολείς στο ρύγχος του Peugeot Blaster Furious (θυμωμένο) δημιουργούν ένα δυναμικό “μούτρο”, με τον πάνω προβολέα να είναι μεγαλύτερος από τον κάτω. Τα κοψίματα σε όλες τις επιφάνειες (που δεν είναι ενιαίες) φτιάχνουν ένα σύνολο που αποπνέει δυναμισμό, αλλά και νεωτεριστική φρεσκάδα. 

Η σέλα είναι δύο επιπέδων, το τιμόνι γυμνό, τα πλαϊνά καπάκια σχεδόν τριγωνικά. Έντονο είναι το τούνελ στην ποδιά ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, ενώ οι ζάντες απλοϊκής κατασκευής, μοιάζουν κάπως εύθραυστες σε σχέση με το υπόλοιπο design. 

To Peugeot Blaster Furious διαθέτει δίχρονο κινητήρα 50cc, που είναι υδρόψυκτος. Το ότι είναι δίχρονος ο κινητήρας είναι κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος και από το ογκώδες τελικό της εξάτμισης που στρίβει το άκρο της προς τα πάνω. Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο, ενώ στην πίσω ανάρτηση υπάρχει ένα μόνο αμορτισέρ.

Το ντεπόζιτο χωράει 5,5 λίτρα και το συνολικό μήκος του σκούτερ φτάνει στα 1.710 mm. Το ύψος της σέλας – δεν είναι λίγο – φτάνει στα 805 mm.

Οι δίσκοι, μπροστά και πίσω είναι τύπου μαργαρίτα, με μια ιδιαιτερότητα μάλιστα, αφού ο μπροστινός είναι μικρότερος (170mm) σε διάμετρο, σε σχέση με τον πίσω που είναι 190mm. Oι τροχοί έχουν διαμέμετρο 12 ιντσών και τα λάστιχα είναι 120/70 μπροστά και 130/70 πίσω.

Από αλουμίνιο, εκτός των βαμμένων μαύρων ζαντών, είναι και μαρσπιέ του συνεπιβάτη που είναι αναδιπλούμενα. Από το ίδιο υλικό είναι και τα καλύμματα πάνω στο δάπεδο για τα πόδια του αναβάτη.

Σχεδόν ίδιο και το ίδιο όμορφο είναι και το “έτερο” Blaster 50 που ονομάζεται “Λεπίδα από πάγο” ή Iceblade, που έχει ντυμένο το τιμόνι του και είναι βαμμένο άσπρο.

Peugeot Blaster Iceblade 2013

Peugeot Blaster Iceblade 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ