fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2013: ΥΑΜΑΗΑ ΧΜΑΧ 250 ΜΟΜΟDESIGN

Ιταλία – Ιαπωνία, αισθητική συμμαχία

Η Yamaha εγκαινίασε επίσημα μια νέα συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ιταλική εταιρία Momodesign, δημιουργώντας το σκούτερ Yamaha XΜΑΧ 250 Limited Edition, το οποίο έχει δεχθεί αισθητικές και λειτουργικές μετατροπές, έτσι ώστε να γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμο. 

Το ΧΜΑΧ Momodesign που είχε διατεθεί δοκιμαστικά στην Ισπανική αγορά ήδη από το 2011, θεωρήθηκε επιτυχημένο και έτσι υιοθετήθηκε σαν στυλιστικό concept από τη Yamaha, που το προσφέρει (έστω και σαν “περιορισμένης παραγωγής”) σε ευρύτερο κοινό.

Το Yamaha XMAX 250 Momodesign που βλέπετε στις φωτογραφίες είχε παρουσιαστεί στην EICMA του Μιλάνου τον περσινό Νοέμβριο και επρόκειτο για ένα σύνολο το οποίο στηρίχθηκε πάνω στο γνωστό μας ΧΜΑΧ με τον υδρόψυκτο κινητήρα των 250 cc και των 20 ίππων, των δύο δισκόφρενων, ένα για κάθε τροχό (267 mm μπροστά και 240 mm πίσω) και του χώρου για δύο κράνη κάτω από τη σέλα… που είχε δεχθεί τις μικρο-επεμβάσεις των ανθρώπων της ΜΟΜΟ.

Η έκδοση “Limited Edition Momodesign” διαφέρει από το βασικό μοντέλο στη μικρή, ιδιαίτερη ζελατίνα του φέρινγκ με τη βάση κάρμπον, στην τρίχρωμη σέλα με ειδικό κάλυμμα και το λογότυπο της Momodesign, τα διακοσμητικά γραφικά στην ουρά και το ρύγχος, τη διακόσμηση στο στροφόμετρο.

Για να τονωθεί το νέο look το XMax 250 Momodesign διαθέτει αλουμινένια τμήματα δαπέδου (σκαλοπάτι) του αναβάτη, αντίβαρα τιμονιού με το σήμα της ιταλικής εταιρίας και γκριπ, με ανάγλυφο το λογότυπο της ΜΟΜΟ.

Με κάποια επιβάρυνση βεβαίως το μοντέλο μπορεί να παραδοθεί και με τελικό – πολύ όμορφο πραγματικά – της Akrapovic. Mαζί με το σπεσιαλ, περιορισμένης παραγωγής ΧΜΑΧ παρουσιάστηκαν και δύο ανοικτά κράνη της ΜΟΜΟ, τα οποία ταιριάζουν περίφημα με το υπόλοιπο σύνολο.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα εισαχθεί στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο της Yamaha.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ