fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2013: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΥΑΜΑΗΑ 125

Έρχεται μέσα στο 2013;

 Αν και η Yamaha θέλει να μην χάσει το τρένο των φθηνών, μικρών και οικονομικών 125αριών πόλης, ανακοινώνοντας στο σαλόνι της Κολωνίας το “Entry Level 125”, βιετναμέζικης κατασκευής Nozza 125. Πάντως στο σαλόνι του Μιλάνο, μάλλον κρυμμένο το είχε από τα βλέμματα των επισκεπτών. Για ποιο λόγο άραγε; ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

To Νοzza 125 ήταν σχεδόν παραγωνισμένο στο σαλόνι του Μιλάνο, σε μια γωνιά

To Νοzza 125 ήταν σχεδόν παραγκωνισμένο στο σαλόνι του Μιλάνο, σε μια γωνιά

Το όνομα του “βασικού”, μικρού και οικονομικού σε τιμή αγοράς και “προσεκτικού” σε κατανάλωση, σκούτερ της Yamaha, δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα, όσον αφορά στην είσοδό του στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και τα περιοδικά ανά τον κόσμο, το λένε “Entry Level 125”.

Άσχετα αν το Nozza που πωλείται εδώ και ένα χρόνο στο Βιετνάμ με κινητήρα 113 κυβικών, αποτελεί την κατάλληλη λύση, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την Yamaha στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μην αφήσει τις υπόλοιπες εταιρίες να αλώσουν την κατηγορία, η γιαπωνέζικη εταιρία δείχνει να καθυστερεί την ανακοίνωση για τον ερχομό του.

 

Μοναδική δικαιολογία που μπορεί να έχει η Yamaha για το Nozza είναι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των επισκεπτών, που το χαρακτηρίζουν περισσότερο κλασικής εμφάνισης, στοιχείο που ίσως και να μειώσει κάπως το image του. Από την άλλη, αυτό που μπορεί να τονώσει όχι μόνο το ίματζ, αλλά και την πρόθεση των αγοραστών να το προτιμήσουν, είναι ότι η τιμή του ίσως να είναι ακόμα και κάτω από τα 1.900 ευρώ (στο Βιετνάμ, όπου κατασκευάζεται, πωλείται έναντι 1.200 ευρώ).

Σε περίπτωση που το Yamaha Nozza 113, δηλαδή το Yamaha Entry Level 125 καταφέρει να εισαχθεί στην Ευρώπη με τέτοια τιμή, τότε θα τοποθετηθεί χωρίς μειονεκτήματα απέναντι στα Honda Vision 110, Piaggio Fly 125 3V, Κymco Agility City 125 και SYM Symphony SR 125.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ