fbpx

YΑΜΑΗΑ ZUMA 50F, 2012: ΤΟ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ”

Πενηντάρι, διαφορετικό

Toν Σεπτέμβριο θα εισαχθεί στις ΗΠΑ ένα τετράχρονο πενηντάρι σκούτερ της Υamaha το Zuma 50F, ενώ το ήδη υπάρχον στη γκάμα Zuma φορούσε δίχρονο κινητήρα. Το Υamaha Zuma 50F είναι ένα μικρών διαστάσεων σκούτερ με χοντρούς τροχούς, με τετράχρονο κινητήρα 50 κυβικών, του οποίου η κεφαλή του διαθέτει τρεις βαλβίδες παρακαλώ και είναι υδρόψυκτο.

Η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και το σημαντικότερο, η κατανάλωσή του ανακοινώνεται στα 132 μίλια το γαλόνι.

Το “μίλια-στο γαλόνι” είναι η κλασική αμερικανική μέτρηση, αφού τη βενζίνη εκεί την πληρώνουν ανά τέσσερα λίτρα (γαλόνι), πράγμα που σημαίνει ότι το Zuma “καίει” δύο λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα.

Μιας και η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και την απέναντι ακτή του Ατλαντικού, ακόμα και οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για την οικονομία στο καύσιμο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Το ντεπόζιτο είναι τοποθετημένο στο κέντρο του σκούτερ πράγμα που σημαίνει οτι υπάρχει τούνελ ανάμεσα στα πόδια και ότι ο ανεφοδιασμός γίνεται χωρίς να κατεβαίνεις από τη σέλα.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι αρκετός για ένα φουλ φέις κράνος, υπάρχουν δύο μεγάλοι προβολείς μπροστά, οι τροχοί είναι 10 ιντσών και το μπροστινό δισκόφρενο είναι τύπου μαργαρίτα.

Το βάρος του Yamaha Zuma 50F φτάνει τα 100 κιλά και η τιμή του τα 2.490 δολάρια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ