fbpx

KYMCO People-S 200i ABS Ε5: Σταθερή αξία

Επανήλθε βελτιωμένο

Το Kymco People-S 200i ABS, είναι ένα μοντέλο που μετρά χρόνια παρουσίας στη γκάμα της Kymco, έχοντας φυσικά εξελιχθεί και βελτιωθεί μέσα από διαδοχικές εκδόσεις. Στην τελευταία του υλοποίηση με προδιαγραφές Euro 5 και μικρές αισθητικές αλλαγές, δείχνει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, με ισχυρό κινητήρα, εξοπλισμό και λογική τιμή, αποτελώντας έτσι μια αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των σκούτερ πόλης με επίπεδο πάτωμα και μεγάλης διαμέτρου τροχούς.

Τα People ήταν πάντα φορείς μιας μοντέρνας και κλασικής συνάμα, ισορροπημένης σχεδίασης και η συγκεκριμένη έκδοση δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι γραμμές του συνδυάζουν καμπύλες αλλά και δυναμικές αιχμές, με το «S» που σχηματίζεται ανάγλυφα στα πλαϊνά του σκούτερ, ξεκινώντας από το πάτωμα και καταλήγοντας στην ουρά να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, που προσδίδει και νότες δυναμισμού.

Όμορφη είναι και η μάσκα, με τον νέας σχεδίασης προβολέα και το σχήματος «Y» μαύρου χρώματος τμήμα που βρίσκεται στο κέντρο της ποδιάς και πλαισιώνεται από δύο σύγχρονης σχεδίασης φωτιστικά σώματα, τα οποία φιλοξενούν τα φλας και τα φώτα πορείας.

Το Kymco People-S 200i ABS διατηρεί την κομψότητά του μέσα από ένα σοβαρό σχεδιαστικό προφίλ και απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε μεγαλύτερους αναβάτες δίχως να αισθάνεται αταίριαστο σε καμία περίπτωση.

Στο κάλυμμα του τιμονιού βρίσκεται ένας μεγάλος LED προβολέας (όλα τα φώτα στο People S 200, είναι LED) και λίγο πιο πίσω υπάρχει μια LCD ψηφιακή οθόνη, χωρισμένη σε δύο τμήματα, στην οποία προβάλλονται μεταξύ άλλων στάθμη καυσίμου αλλά και στροφόμετρο με τη μορφή μπάρας.

Στην εσωτερική πλευρά της ποδιάς και συγκεκριμένα στα αριστερά, υπάρχει ένα ντουλαπάκι με δυνατότητα κλειδώματος, ενώ στα δεξιά φιλοξενείται ο κεντρικός διακόπτης του σκούτερ, που προσφέρει και αντικλεπτική προστασία με ένα μεταλλικό παρέμβυσμα να τον καλύπτει και να αποτρέπει προσπάθειες παραβίασης του.

Στο κέντρο της ποδιάς, ο κλασικός πτυσσόμενος γάντζος, προσφέρει πρακτική ασφάλιση τσαντών και χαρτοφυλάκων, ενώ το επίπεδο πάτωμα επιτρέπει την στήριξη και μεταφορά ακόμα και ογκωδών αντικειμένων.

Όσον αφορά τη φόρτιση κινητών, το People-S 200, πολύ σωστά προσφέρει εύκολα προσβάσιμη παροχή USB στο πλάι του λαιμού του τιμονιού και όχι μέσα στο ντουλαπάκι, όπως συμβαίνει κατά κόρον σε άλλες περιπτώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι κινητά ή GPS που χρησιμοποιούνται για πλοήγηση και είναι στερεωμένα στο τιμόνι, μπορούν να φορτίζονται καθ’ οδόν, χωρίς ανοικτή την πόρτα στο ντουλαπάκι της ποδιάς.

Η σέλα, της οποίας το ύψος είναι στα 800 mm, έχει μεγάλη επιφάνεια και διαχωρίζει την θέση του συνεπιβάτη, με ένα χαρακτηριστικό σκαλοπάτι το οποίο λειτουργεί υποστηρικτικά στη μέση του οδηγού. Ο συνεπιβάτης έχει στη διάθεσή του αναδιπλούμενα μαρσπιέ για τα πόδια του, ενώ οι ενσωματωμένες στη σχάρα χειρολαβές εξασφαλίζουν τη στήριξή του πάνω στο σκούτερ.

Κάτω από τη σέλα βρίσκεται ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, ικανός να φιλοξενήσει ένα φούλφεϊς κράνος, με τον χώρο που απομένει να διαχωρίζεται από ένα πλαστικό τμήμα και να διαθέτει άλλη μια USB θύρα φόρτισης.

Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος, τετραβάλβιδος και ανήκει στην G5 – Εco γενιά των μοτέρ της Kymco, που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους σε ό,τι αφορά την ισχύ, την αξιοπιστία και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Με χωρητικότητα 163 cc, αποδίδει 14,7 ίππους στις 8.500 rpm και 1,3 kgm ροπής στις 6.500 rpm, ενώ η επίσημα ανακοινώσιμη κατανάλωσή του, είναι 2,7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Με βάση τα 6,2 λίτρα χωρητικότητας του ρεζερβουάρ, η θεωρητική αυτονομία φθάνει τα 230 χιλιόμετρα.

Οι τροχοί του  Kymco People-S 200i ABS Ε5 έχουν διάμετρο 16 και 14 ιντσών, μπροστά και πίσω αντιστοίχως και τα ελαστικά είναι σε διαστάσεις 100/80 και 120/80. Μονά δισκόφρενα τοποθετούνται στους τροχούς, με διάμετρο 260 και 240 mm, με ένα δικάναλο ABS, να αποτρέπει τα μπλοκαρίσματα σε απότομη πέδηση πάνω σε επιφάνειες με χαμηλό συντελεστή τριβής.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο μονά αμορτισέρ, ενώ το βάρος του μοντέλου ανέρχεται στα 128 (στεγνά) κιλά.

Διαθέσιμος για το Ρeople-S 200i, υπάρχει προαιρετικός εξοπλισμός. ο οποίος περιλαμβάνει συναγερμό, μεγάλη ζελατίνα, κουκούλα, κάλυμμα σέλας και Top Case χωρητικότητας 33 lt, στο χρώμα του σκούτερ.

Μιλώντας για χρώματα, το Kymco People-S 200i ABS Ε5 διατίθεται σε μπλε, ασημί και καφέ, με την τιμή του να είναι στα 3.096 ευρώ ή 2.995 μετρητοίς.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991, kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ