fbpx

EVOMOTO VERSUS 125: To προσιτό 125άρι

Με τιμή κάτω από 1.900 ευρώ

Η φύση δεν αρέσκεται στα κενά, λένε οι επιστήμονες, και το ίδιο κατά πως φαίνεται ισχύει και στην αγορά των δίτροχων. Oι θέσεις των αστικών σκούτερ 125 με τιμή κάτω των 2.000 ευρώ ολοένα και λιγοστεύουν, ωστόσο το νέο Evomoto Versus 125 έρχεται να συμπληρώσει το κενό αυτό, αποτελώντας μια σύγχρονη και προσιτή έκδοση, η οποία θα διατίθεται μέσω του δικτύου της Γκοργκόλης Α.Ε.

Πρώτα απ΄όλα μια μικρή διευκρίνιση, επειδή πολλές φορές έχουμε ακούσει το Versys (Βέρσις) της Kawasaki να αποκαλείται Versus (Βέρσους):  δεν έχουν καμία σχέση τα δύο μοντέλα μεταξύ τους, με μοναδικό κοινό σημείο να είναι το ότι αμφότερα έχουν δύο τροχούς. Τώρα που ξεκαθαρίσαμε το προφανές, ας δούμε τι σημαίνει η έλευση του Εvomoto Versus 125 της EVO MOTO για την ελληνική αγορά.

Αρχική θετική εντύπωση είναι το ότι η σχεδίαση είναι ξεχωριστή, χωρίς να χρησιμοποιούνται ακρότητες.

Αρκετά αιχμηρή η μάσκα με ένα ενιαίο φωτιστικό σώμα να την διατρέχει από άκρη σε άκρη, φιλοξενώντας τον προβολέα και τα φώτα πορείας.

Δυο προβολάκια βρίσκονται πιο κάτω, φιλοξενούμενα σε δύο προεξέχοντα ανάγλυφα στις αιχμές της ποδιάς και συνεισφέρουν αρκετά στη δημιουργία της σχεδιαστικής ταυτότητας του μοντέλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δημιουργείται η οπτική εντύπωση προστατευτικής ποδιάς κάτω από το σκούτερ, με το κάλυμμα σε αυτό το σημείο να είναι βαμμένο, όταν στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων μοντέλων εκεί κυριαρχούν μαύρα πλαστικά τμήματα.

Πρωτότυπο και το σχήμα “<” που δημιουργούν οι κύριες γραμμές του μοντέλου κάτω από τη σέλα με τα αναδιπλούμενα μαρσπιές πλατφόρμες να συμπληρώνουν το κάτω σκέλος.

Ο κινητήρας του Evomoto Versus 125 είναι αερόψυκτος, με δύο βαλβίδες στον μοναδικό κύλινδρο και τα 125cc της χωρητικότητάς του και έχει ισχύ 7 ίππων στις 7.000 rpm και 0,7 Kgm ροπής στις 6.000 rpm.

H κατανάλωση ανακοινώνεται στα 2,6 lt/km και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 6 λίτρα, άρα η θεωρητική αυτονομία φτάνει τα 230 χιλιόμετρα.

Μπροστά συναντάμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, με διάμετρο καλαμιών 33mm και διαδρομή 70mm, καθώς και μονό δίσκο διαμέτρου 220mm. Πίσω, την ανάρτηση αναλαμβάνουν δυο μονά αμορτισέρ με διαδρομή 60mm και την πέδηση μονός δίσκος 190mm ο οποίος λειτουργεί συνδυασμένα με τον μπροστινό, μέσω CBS συστήματος.


Οι τροχοί του
Evomoto Versus 125 έχουν διάμετρο 16 και 14 ίντσες μπροστά και πίσω αντιστοίχως, ενώ το βάρος ανέρχεται στα 116 κιλά.

Η τιμή του νέου οικονομικού 125αριού πόλης έχει ανακοινωθεί στα 1.945 ευρώ και η άφιξή του στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Ιούλιο (2021), αποτελώντας μια νέα πρόταση στα 125cc σε πολύ χαμηλή τιμή για όσους ενδιαφέρονται για ένα προσιτό μεταφορικό μέσο κάτω από τα 2.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: evomoto.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ