fbpx

ΑSKOLL 2021: Ανανέωση γκάμας και βελτιώσεις

Η Ιταλική υπόθεση στην ηλεκτροκίνηση

Η Askoll είναι μια από τις πιο γνωστές κατασκευάστριες ηλεκτροκίνητων σκούτερ στην Ευρώπη. Με έδρα την Ιταλία, η Askoll προσφέρει μια γκάμα τριών μοντέλων σκούτερ που δημιουργούν οκτώ διαφορετικές εκδόσεις. Πρόσφατα η εταιρία προχώρησε στην ανανέωση μερικών εξ αυτών, προσθέτοντας επίσης μια νέα λίστα προαιρετικών αξεσουάρ.

Η
Askoll ιδρύθηκε το 1978 στην Ιταλία, με το αντικείμενό της να είναι η κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ και αυτόματων αντλιών για βιομηχανική και οικιακή χρήση.

Το 2014 ιδρύεται η Αskoll EVA, ξεκινώντας την δραστηριότητά της στον τομέα της ατομικής μετακίνησης με τη σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροκίνητων σκούτερ.

Πολύ σύντομα τα σκούτερ της εταιρίας κερδίζουν την εμπιστοσύνη των αναβατών και η Askoll αναδεικνύεται σε ηγέτιδα δύναμη στην Ιταλία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Η φήμη της Askoll ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και το δίκτυο των αντιπροσώπων επεκτείνεται, με παρουσία πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Η γκάμα της Askoll αποτελείται από τρεις οικογένειες μοντέλων. Τα Askoll ES, είναι τα προσιτά και εισαγωγικά μοντέλα, κατάλληλα για αστικές μετακινήσεις μικρού βεληνεκούς με τη μέγιστη δυνατή ευελιξία και ευκολία στην οδήγηση.

Askoll NGS

Askoll ES1

Οι εκδόσεις είναι τρεις, με το ES1 να φέρει μοτέρ ισχύος 1500W (2,0 hp) και μέγιστη ροπή 10,0 kgm στον πίσω τροχό. Η μπαταρία ιόντων του λιθίου 54V και 19,4 Ah, έχει χωρητικότητα 1.045kWh και προσδίδει στο σκούτερ αυτονομία 40 km (μέγιστό).

Η επαναφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 3 ώρες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση άλλης μιας μπαταρίας (προαιρετικά), αυξάνοντας την αυτονομία. Η τελική του ES1 είναι στα 45 km/h ενώ στο κλείσιμο του γκαζιού υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το βάρος του σκούτερ ανέρχεται στα 63 κιλά, το ύψος της σέλας στα 760mm, ενώ η άδεια που εκδίδει είναι για ένα άτομο και οδηγείται με δίπλωμα AM.

Askoll ES3

Το Askoll ES2 είναι μια καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση του ES1, διαφορετικής σχεδίασης στα σημεία. Παραδίδεται με δύο μπαταρίες και η ισχύς του μοτέρ του ανέρχεται στα 2.200W και στα 13 kgm ροπής στον τροχό.

Η μέγιστη ταχύτητα είναι και σε αυτή την περίπτωση 45 km/h, αλλά το ES2 βγάζει άδεια για δύο άτομα και η αυτονομία του είναι μεγαλύτερη, στα 71 χιλιόμετρα. Τέλος για την σειρά των ES, η έκδοση ES3, με δύο επίσης μπαταρίες, μοτέρ 2.700W και 13 kgm ροπής και τελική 66 km/h.

Askoll ES2

H σειρά Evolution περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, την ES2 και την ES3. Τα μοτέρ έχουν ισχύ 2.200 και 2.700W αντιστοίχως και η ροπή είναι στα 13 kgm στον τροχό και στις δύο περιπτώσεις. Διαφορετική είναι όμως η χωρητικότητα και τα στοιχεία των μπαταριών τους.

Το ES2 παραδίδεται με δύο μπαταρίες 54 V – 19,4 Ah, χωρητικότητας 2.090 kWh και το ES3 με δύο μπαταρίες 54 V – 26,1 Ah, χωρητικότητας 2.820 kWh.

Askoll NGS

Askoll NGS3

H τελική τους ανέρχεται στα 45 km/h για το ES2 και στα 66 km/h για το ES3, με την αυτονομία τους να φθάνει στα 71 και στα 96 χιλιόμετρα αντιστοίχως. Tα Evolution ΕS, προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα διασυνδεδιμότητας με τη χρήση κινητού και ειδικής εφαρμογής.

Τα Askoll NGS είναι η κορυφαία σειρά μοντέλων της Askoll, με τρεις διαθέσιμες εκδόσεις. Σχεδιαστικά θυμίζουν, περισσότερο απ’ όλα, σκούτερ της κατηγορίας A1. To NGS1 διατίθεται με μονή μπαταρία, ενώ προαιρετικά προσφέρεται η δυνατότητα για τοποθέτηση άλλης μιας.

Askoll NGS

Κινητήρας ισχύος 1500W, 45 km/h τελική και 40 χιλιόμετρα αυτονομίας που διπλασιάζονται αν προστεθεί η δεύτερη μπαταρία.

Το NGS2 προσφέρεται με δύο μπαταρίες και έχει πιο δυνατό μοτέρ, στα 2.200W, ενώ η αυτονομία του φθάνει τα 71 χιλιόμετρα, και τέλος, το κορυφαίο της σειράς, NGS3, έχει μοτέρ 2.700W, 66 km/h τελική, 96 χιλιόμετρα αυτονομία και δυνατότητα διασυνδεσιμότητας.

Η Askoll προσφέρει πλέον μια πλήρη σειρά αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα, που περιλαμβάνει top case, τσάντα πλάτης, ζελατίνα, κουβέρτα ποδιών, βάση στήριξης κινητού, κουκούλα για τα σκούτερ και αδιάβροχο για τον αναβάτη.

Askoll NGS

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Askoll έχει επανασχεδιάσει και  επαναπρογραμματίσει το σύστημα διαχείρισης ισχύος των μπαταριών, με αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των αποθεμάτων ενέργειας.

Τα Evolution ES2 και ΝGS2 απόκτησαν νέους τύπους μπαταριών μεγαλύτερης χωρητικότητας και μεγαλύτερης αποδοτικότητας, ενώ έχουν προστεθεί τρεις νέοι χρωματισμοί, που ονομάζονται Glossy Red (γυαλιστερό κόκκινο), Dark Titanium Matt (σκούρο γκρι ματ) και Silver Satin (ασημί).

Η εταιρία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Γκοργκόλης ΑΕ – προς το παρόν εισάγεται το μοντέλο ES 70 σε δύο εκδόσεις (και τρία ηλεκτρικά ποδήλατα) – και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ