fbpx

ΑDIVA AD3, 2013: ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ… ΟΡΟΦΗ

Προστασία και ασφάλεια, οι προτεραιότητες

 Ένα ακόμα τρίτροχο σκούτερ έρχεται από την Ιταλία, μετά τα Piaggio MP3 και Quadro 350D. Ένα ακόμα καλοσχεδιασμένο, “ασφαλέστερο των δίτροχων” σκούτερ, όπως διαφημίζεται θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Μιλάνο EICMA τον Νοέμβριο και πιθανά θα μπει στην παραγωγή για να περάσει στην αγορά μέσα στο 2013.

Το μοντέλο Adiva AD3 είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην EICMA 2010 σαν μοντέλο concept και μετά έκανε ένα γύρο από τα σαλόνια του κόσμου, έτσι ώστε να σφυγμομετρήσει τις τάσεις του κοινού. Όπως έχει φροντίσει να κάνει στο παρελθόν – πρώτη στον κόσμο – η Adiva σε συνεργασία με την Benelli, δηλαδή να παρουσιάσει σκούτερ με αναδιπλούμενη οροφή, το ίδιο κάνει και τώρα πάνω στο AD3.

Κι έτσι μετά τα Adiva AD 125 και Adiva AD 200 που παρουσιάσαμε στο παρελθόν στο SCOOTERNET, τώρα έρχεται η σειρά του “πιο ολοκληρωμένου πακέτου”, που προσφέρει την πατενταρισμένη οροφή, αλλά και δύο τροχούς μπροστά, με ανεξάρτητη ανάρτηση ο καθένας.

Η προστασία από τα καιρικά φαινόμενα είναι ευρύτερη, ενώ παράλληλα τώρα προσφέρονται και υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδικής ασφάλειας, αφού εκτός από την οδική συμπεριφορά του μπροστινού μέρους του σκούτερ ευνοημένη είναι και η επιβράδυνση.

Παρότι η αναδιπλούμενη οροφή αποθηκεύεται όταν θελήσει ο αναβάτης στο “πορτμπαγκάζ” της ουράς, το ΑD3 διαθέτει κι άλλο χώρο, έτσι ώστε να χωρέσουν και δύο φουλφέις κράνη ακόμα.

Κινητήρας αυτή τη φορά – στην σαφώς βαρύτερη των δικύκλων, κατασκευή – είναι ένας ταϊβανέζικος υγρόψυκτος 300άρης, φτιαγμένος από την Kymco. Πρόκειται για την ίδια κινητήρια μονάδα που χρησιμοποιεί το Downtown 300i, με ιπποδύναμη που ξεπερνάει τους 30 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Η τιμή του Adiva AD3 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ενώ πληροφορίες από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι δεν θα ξεπερνάει τις 7,0 χιλιάδες ευρώ.

Πληροφορίες και περισσότερες φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Adiva στο Facebook.