fbpx

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΛΕΧΑΙΝΑ: Με σκούτερ 50cc, για φιλανθρωπικό σκοπό!

Με τη δύναμη των δύο τροχών

Εθελοντές της οργάνωσης Charity Challenge Luxembourg διανύουν με δυο σκούτερ 50 κυβικών 2.800 χιλιόμετρα από το Λουξεμβούργο μέχρι τα Λεχαινά, για να παραδώσουν υλικό υποστήριξης στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών.

Ήταν μια συγκινητική πρωτοβουλία εθελοντών της οργάνωσης Charity Challenge Luxemburg, που ευαισθητοποιήθηκαν από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φιλοξενούμενοι του Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (ΚΕΠΕΠ), και αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι με δυο Kymco Agility 50 και ένα φορτηγάκι για τη μεταφορά του υλικού, οδικώς από το Λουξεμβούργο μέχρι τα Λεχαινά Ηλείας.

1

4

Η πρωτοβουλία Charity Challenge Luxemburg δημιουργήθηκε to 2013 από εθελοντές στο Λουξεμβούργο, θέλοντας να στηρίξουν ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Μετά από ρεπορτάζ του BBC για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, η Charity Challenge Luxembourg έκανε επανειλλημένα φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσει πόρους.

6

3

Με δύο σκούτερ και ένα βάν, o Σερζ και ο Κέβιν πάνω στα σκουτεράκια τους και η Μανόν και η Σουζάν στο βάν, διήνυσαν 2.800 χιλιόμετρα τελικά, για να συνεισφέρουν υλικά και ηθικά στο ίδρυμα.

Ξεκινώντας από το Λουξεμβούργο πέρασαν από Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία-Εζεργοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, για να καταλήξουν στην Ελλάδα.

7

2

Δυσκολίες του ταξιδιού; Πέρα από την χαμηλή ταχύτητα κίνησης τους, έπρεπε – λόγω του μικρού κυβισμού των σκούτερ τους – να κάνουν όλη τη διαδρομή από δευτερεύοντες δρόμους και όχι από αυτοκινητόδρομους. Επίσης, εκτός των άλλων, το πέρασμα των Άλπεων (350 χιλιόμετρα) ήταν μια δύσκολη υπόθεση 12 ωρών… υπό καταρρακτώδη βροχή!

Μπράβο στην οργάνωση Charity Challenge Luxembourg και στους ανθρώπους που δούλεψαν, συγκέντρωσαν χρήματα και υλικά και ταξίδεψαν από το Λουξεμβούργο για έναν τέτοιο σκοπό.

8

Δείτε περισσότερα: www.facebook.com/charitychallenge/  και  www.charitychallengeluxembourg.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ