fbpx

KYMCO SΜΑRT SCOOTER REVOLUTION: Επανάσταση στα σκούτερ

Εύκολη, γρήγορη ενημέρωση πάνω στο σκούτερ

Όπως ήταν λογικό στην τεχνολογικά εξελιγμένη ψηφιακή ζωή μας και τα σκούτερ δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από το παιχνίδι. Τα νέα σκούτερ της Kymco, το δικύλινδρο ΑΚ 550, τα ρετρό Like 125/50 και τα 16ροδα πόλης People S 125/150 θα ηγηθούν της ψηφιακής πρωτοπορίας στο χώρο, μέσω εφαρμογής που ονομάζεται Noodoe.

noodoe-4

To Noodoe εργάζεται για λογαριασμό του σκουτερίστα, του αναβάτη. Καθώς πλησιάζει το Kymco του, το τηλέφωνό του συνδέεται αυτόματα με το σκούτερ.

Όταν γυρίζει το κλειδί της ανάφλεξης, το Noodoe τον καλοσωρίζει με την αγαπημένη φωτογραφία του και του υπενθυμίζει την πρόγνωση του καιρού. Έτσι ενημερώνεται αν πρόκειται να βρέξει, για παράδειγμα ή όχι.

noodoe-18 ??

Κατά την οδήγηση, η έξυπνη απλή πυξίδα GPS του Noodoe τον πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν η βενζίνη τελειώνει η έξυπνη πυξίδα (smart compass) του δείχνει τα πιο κοντινά βενζινάδικα.

Στο φανάρι καθώς είναι ακινητοποιημένο το σκούτερ και περιμένει το πράσινο, το Noodoe του δείχνει πιθανές αναπάντητες κλήσεις, έκτακτες ειδήσεις, νέα μηνύματα, και ενημερώσεις φίλων στα κοινωνικά δίκτυα, κι όλα αυτά χωρίς ο αναβάτης να χρειάζεται να βγάλει το κινητό του.

noodoe-10 noodoe-6

Όταν ο αναβάτης παρκάρει το σκούτερ το Noodoe αυτόματα απομνημονεύει τη θέση. Όταν αργότερα θελήσει να βρει το σκούτερ του το σύστημα τον κατευθύνει.

Το Noodoe είναι προσωπική υπόθεση γι’ αυτό στο Noodoe cloud οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να επιλέξουν διαφορετικά σχέδια αρχικής εικόνας, να τα κατεβάσουν στα αγαπημένα τους, να τα αποθηκεύσουν στην προσωπική τους συλλογή και να τα εγκαταστήσουν στο σκούτερ τους.

noodoe-12 noodoe-8
Ο πρόεδρος της Kymco κύριος Allen Κο είπε: “Το όραμά μας είναι να φέρουμε στους καταναλωτές εμπειρία που θα τους κερδίσει και βάζει τον αναβάτη στο επίκεντρο”.

Οι έξι βασικές λειτουργίες του Noodoe για τους αναβάτες που μένουν συνδεδεμένοι και ενημερώνονται είναι:
Ώρα – Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από διάφορα σχέδια ρολογίών από το Noodoe
Cloud. Επίσης κάποιος μπορεί επίσης να σχεδιάσει το δικό του ρολόι.
Καιρός – Εκτός από τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες το Noodoe μπορεί να παρέχει πρόγνωση καιρού. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει το σχέδιο που προτιμάει από το Noodoe
Cloud ή να σχεδιάσει το δικό του.

noodoe-11
Smart Compass – Με το σκούτερ που κινείται να τοποθετείται πάνω στο όργανο σαν κεντρικό σημείο, το σύστημα παρέχει πληροφορίες για τις θέσεις των συνεργατών της Kymco (πχ συνεργείο), βενζινάδικα, καταστήματα, καθώς και άλλα χρήσιμα σημεία που ενδιαφέρουν τον αναβάτη. Σε συνδυασμό με συγκεκριμένο προορισμό η έξυπνη πυξίδα δείχνει κατεύθυνση στον αναβάτη και πληροφορίες για την απόσταση. Επιπλέον, αν οι αναβάτες οδηγούν σε ομάδα, το όργανο μπορεί να δείχνει τη σχετική θέση των μελών της ομάδας στο ταμπλό.
Ταχύτητα – Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει προτιμώμενο σχέδιο του κοντέρ από το Noodoe
Cloud ή να σχεδιάσει και πάλι το δικό του.
Κοινοποιήσεις – Το Noodoe μπορεί να εμφανίσει σημαντικές ειδοποιήσεις από το
smartphone του αναβάτη όταν το σκούτερ σταματήσει. Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν Facebook, WhatsApp, αναπάντητες κλήσεις, κ.λπ.

noodoe-5
• Ανεύρεση σκούτερ – Το Noodoe καταγράφει την τελευταία θέση στάθμευσης και έτσι μπορεί να καθοδηγήσει τον αναβάτη στο σταθμευμένο του σκούτερ μέσω εφαρμογών.
Σαν προληπτικό μέτρο ασφαλείας, ο αναβάτης μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα και ειδοποιήσεις μόνο όταν το σκούτερ είναι εντελώς σταματημένο. Επιπλέον, η εναλλαγή των λειτουργιών γίνεται μέσω του διακόπτη ελέγχου του Noodoe, που βρίσκεται στο δεξί άκρο του τιμονιού.

Η ψηφιακή εποχή αγκαλιάζει και τα σκούτερ με αυτή την πρωτοποριακή εξέλιξη που φέρνει η Kymco. Περισσότερες πληροφορίες για το πότε, σε ποιό και πόσο, λίαν συντόμως…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ