fbpx

YAMAHA: MHNYΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Τα copy-paste των Yamaha

Η Yamaha Motor μηνύει τις γιαπωνέζικες εταιρίες Eco Trade και Taiseienter, οι οποίες έχουν αντιγράψει τα “επαγγελματικά” scooter της Yamaha και ειδικότερα τα μοντέλα Yamaha Gear BX50 και Gear BN50.

Αυτό είναι το Yamaha BX 50, το αυθεντικό

Tα Yamaha Gear BX50 και BN50 είναι μικρά, συμπαθέστατα τετράχρονα 50άρια σκούτερ, που πωλούνται αποκλειστικά στην γιαπωνέζικη αγορά για επαγγελματική χρήση. Τα Gear, που χρησιμοποιούνται από μικρές επιχειρήσεις και διανομείς εφημερίδων και περιοδικών, πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει σχεδόν 40 χιλιάδες μονάδες.

... κι αυτό είναι το αντίγραφο που ονομάζεται Eco Bike

Η Yamaha ισχυρίζεται (και εμείς συμφωνούμε, αφού είναι καταφανές) ότι η Eco Trade-Taiseienter αντέγραψε το σχήμα και την εμφάνιση του Gear για το δικής της κατασκευής ηλεκτρικό σκούτερ. Τα μηχανικά τμήματα είναι διαφορετικά, αφού το Eco Trade κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα συνεχούς ρεύματος χωρίς ψήκτρες (brushless), που παίρνει ρεύμα από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αμφότερα τα αντίγραφα προορίζονται για επαγγελματική χρήση, όπως ακριβώς και το Yamaha Gear.

Aριστερά το Yamaha και δεξιά... ο σφετεριστής

H Yamaha ανακοίνωσε ότι επιχείρησε να λυθεί το θέμα φιλικά, αλλά οι συζητήσεις και με τις δύο εταιρίες δεν ήταν παραγωγικές.