fbpx

YAMAHA: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ 3ΚΥΚΛΟ;

Θα ακολουθήσουν την τάση οι Ιάπωνες;

 Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Yamaha εξελίσσει ένα τρίτροχο σκούτερ σε στιλ Piaggio ΜΡ3, ενώ για κάποιο λόγο οι φήμες έχουν αρχίσει και πυκνώνουν τώρα τελευταία.

 Ήδη από το 2011 είχαμε γράψει για τις πατέντες που κατέθετε στο υπουργείο μεταφορών της Ιαπωνίας η Yamaha και γινόταν σαφές ότι η εταιρία των “τριών διαπασών” θα περνούσε και σε αυτό τον χώρο. Θα έμπαινε δυναμικά στην κατηγορία των τρίκυκλων σκούτερ, στο δρόμο που χάραξε η Piaggio και ακολούθησε η επίσης ιταλική Quadro, με τη γαλλική Peugeot να παρουσιάζει και αυτή με την πρότασή της με το Metropolis 400 του 2013. 

Αφού λοιπόν πρώτα η Yamaha “κανόνισε” την κατηγορία των μεσαίων maxi scooter με την έλευση του XMΑΧ 400, που αντικατέστησε το Majesty 400, τώρα έρχεται η σειρά των Piaggio MP3, Quadro 350D και Peugeot Metropolis να βρουν τον γιαπωνέζο αντίπαλό τους.

Διάφορες εκδόσεις δοκιμάζονται από το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Yamaha, με διαφορετικές αναρτήσεις στους μπροστινούς τροχούς, ενώ δεν υπάρχει τελική απόφαση για την χωρητικότητα του κινητήρα. Αν χρησιμοποιηθεί ο δικύλινδρος κινητήρας του ΤΜΑΧ 530 και κάποιοα μέρη πλαισίου και πλαστικών του, αυτό θα ανεβάζει την τιμή του πάνω από τα 13,0 χιλιάδες ευρώ.

Με τη Yamaha να κοιτάζει την παραδοσιακά αγαπημένη της αγορά – δηλαδή την Γαλλική – όπου τα τρίκυκλα είναι μακράν πρώτα σε πωλήσεις στα σκούτερ, αλλά στις μοτοσυκλέτες (Piaggio ΜΡ3 500, στα 1.040 κομμάτια το α’ τρίμηνο του 2013!) η Yamaha θέλει να τοποθετήσει το δικό της ανταγωνιστικό προϊόν. Έτσι αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται και ένα τρίκυκλο με τον κινητήρα του Majesty, αλλά κι ένα ακόμα με τον κινητήρα του XMAX 125. Αν συμβούν τα παραπάνω το 400 θα κοστίζει κοντά στα 7,5 χιλιάρικα ευρώ, ενώ ένα 125άρι κοντά στα 3.500 ευρώ.


Λόγω έλλειψης κανονικών φωτογραφιών παραθέτουμε αυτές του πρωτότυπου τετράτροχου σκούτερ Yamaha Tesseract που παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Τόκιο το 2007. Αν μάλιστα το φημολογούμενο τρίτροχο της Yamaha έχει πάρει στοιχεία από την εμφάνιση του Tesseract, τότε θα “σκίσει”…

Τμήμα του σχεδίου των πατεντών που έχει καταχυρώσει η Yamaha ήδη από το 2011

Τμήμα του σχεδίου των πατεντών που έχει κατοχυρώσει η Yamaha, ήδη από το 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ